Lammekrone

Lammekrone med ristede kantareller

Superenkelt, rask og likevel imponerende. I dag er det lam på menyen.

URTER: Hvitløk, chili, rosmarin og timian gir en fantatisk urteblanding. Foto: All Over Press
URTER: Hvitløk, chili, rosmarin og timian gir en fantatisk urteblanding. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter (steketid: 10 minutter)
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 800 g lammekrone
  • 3 ss olivenolje til steking
  • salt og nykvernet pepper

Urteblanding

  • 2 hvitløkfedd
  • 1 fersk rød chili
  • 1 bunt fersk rosmarin
  • 1 bunt fersk timian

Ristede kantareller

  • 500 g kantareller
  • 3 ss smør til steking
  • ½ bunt bredbladet persille
  • 1 dl matfløte 18 %

Til servering

  • godt brød
SOPP: Kantareller er skogens egen delikatesse. Foto: All Over Press
SOPP: Kantareller er skogens egen delikatesse. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Urteblanding: Skrell hvitløken. Rens chilien og fjern kjernene. Knus hvitløk, chili, rosmarin og timian i en morter. Gni inn lammekronen med urteblandingen, og brun den i olivenolje i en varm stekepanne. Krydre med salt og pepper. 
2. Legg lammekronen i en ildfast form med kjøttsiden opp. Stek den i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10–13 minutter, til den er rosa. Ta lammekronen ut av ovnen, og la den hvile tildekket med alufolie i 10 minutter.
3. Ristede kantareller: Rens kantarellene, gjerne ved å børste dem med en myk pensel. Stek dem i smør og finhakket persille i en stekepanne i 2–3 minutter, og tilsett fløten til slutt. Server lammekronen med de ristede kantarellene og godt brød.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer