Tid beregnet på denne retten: 30 minutter (steketid: 10 minutter)
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 800 g lammekrone
- 3 ss olivenolje til steking
- salt og nykvernet pepper
Urteblanding
- 2 hvitløkfedd
- 1 fersk rød chili
- 1 bunt fersk rosmarin
- 1 bunt fersk timian
Ristede kantareller
- 500 g kantareller
- 3 ss smør til steking
- ½ bunt bredbladet persille
- 1 dl matfløte 18 %
Til servering
- godt brød

Slik gjør du:
1. Urteblanding: Skrell hvitløken. Rens chilien og fjern kjernene. Knus hvitløk, chili, rosmarin og timian i en morter. Gni inn lammekronen med urteblandingen, og brun den i olivenolje i en varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.
2. Legg lammekronen i en ildfast form med kjøttsiden opp. Stek den i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10–13 minutter, til den er rosa. Ta lammekronen ut av ovnen, og la den hvile tildekket med alufolie i 10 minutter.
3. Ristede kantareller: Rens kantarellene, gjerne ved å børste dem med en myk pensel. Stek dem i smør og finhakket persille i en stekepanne i 2–3 minutter, og tilsett fløten til slutt. Server lammekronen med de ristede kantarellene og godt brød.
God middag!