Tid beregnet på denne retten: 2.5 time
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 1 lammelår (ca. 1.500 g)
- salt og nykvernet pepper
- 4 hvitløkfedd
- 4 stilker mynte
- saft og finrevet skall av 1 lime
- 4 ss flytende honning
- 2 dl sider
- 2 dl grønnsakbuljong
- 20 mandler uten skall
- 12 tørkede aprikoser
- 700 g poteter
- 2 kanelstenger
- 1 stjerneanis
Tomatsalat
- 8 tomater
- 1 romanosalat
- fersk mynte
Dressing
- 3 ss fersk mynte
- 4 ss olivenolje
- 2 ss hvit balsamicoeddik
- 1 ts sennep
- salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:
1. Riss fettet på lammelåret, krydre med salt og pepper. Legg lammelåret i en stor ildfast form, fordel hvitløkfedd og mynte oppå. Stek lammelåret i ovn på 200 grader i 20 minutter.
2. Press deretter limesaft over steken, dryss med limeskall og drypp over honning. Hell sider og buljong i formen. Legg mandler, aprikoser og skrelte poteter ved og under steken sammen med kanel og stjerneanis. Dekk fatet helt til med lokk eller aluminiumsfolie. Stek lammelåret ferdig i ovnen ved 175 grader i to timer. Hvert 20. minutt heller du litt av væsken fra fatet over kjøttet.
3. Tomatsalat: Skyll tomatene og skjær dem i skiver. Skyll romanosalaten og skjær den i tynne båter. Rør sammen dressingen og hell den over salaten. Dryss med hakket mynte.
4. Server kjøttet med poteter, aprikoser, mandler og tomatsalat.
God middag!