Ukens Matplan

Lammeragu

Kos deg med matlagingen til denne fantastiske og enkle lammeretten. Må prøves!

FREDAGSHYGGE: Enkel slowfood, og perfekt til fredagskvelden! Foto: All Over Press
FREDAGSHYGGE: Enkel slowfood, og perfekt til fredagskvelden! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: Slowfood - Ta den tiden du trenger.

Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 300 g lam i terninger
  • litt olivenolje
  • 2 fedd hvitløk i skiver
  • 1 liten løk, hakket
  • 3 stangselleristilker, skivet
  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl vann
  • 250 g små tomater i biter
  • 200 g kokte kikerter
  • salt og pepper
  • frisk revet timian
Denne retten er også god med kalvekjøtt i stedet for lam.  Foto: All Over Press
Denne retten er også god med kalvekjøtt i stedet for lam. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:


1. Brun lammekjøttet i litt olje i en stor gryte. Ha i hvitløk, løk og stangselleri, og la det småsurre litt med, uten at det tar farge.
2. Tilsett hvitvin og vann, og la det koke i 20–30 minutter, eller til kjøttet er mørt. Tilsett tomater, og la det koke i ytterligere 10 minutter. Tilsett ekstra vann underveis, så det ikke tørrkoker.
3. Ha i kikerter, og kok i et par minutter til. Smak til med salt og pepper, og server straks med en masse revet timian.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer