MIDDAGSTIPS: Den kremete fetadippen med bakt paprika kalles også haydari. FOTO: Nina Malling
MIDDAGSTIPS: Den kremete fetadippen med bakt paprika kalles også haydari. FOTO: Nina Malling
Middagstips:

Lammespyd med fetadipp og bakt fennikel

Det er ikke alltid like lett å finne malt lammekjøtt. Men kjøttdeig kan også brukes.

Lammespyd med fetadipp og bakt fennikel

4 porsjoner / Tid: 60 min

Ingredienser:

  • 500 g lammekjøttdeig
  • 1 liten løk
  • 2 hvitløkbåter
  • 1 neve bredbladet persille
  • 1 liten neve mynte
  • 1 ts kanel
  • 1 ts allehånde
  • ½ ts muskat
  • 1 ½ ts salt
  • nykvernet pepper
  • grillspyd

Fetadipp:

  • 2 røde paprika
  • 200 g myk fetaost
  • en neve bredbladet persille
  • 1 ts sambal oelek
  • 2 hvitløkbåter
  • nykvernet pepper

Tilbehør:

  • 2 fennikel
  • 1 ss olivenolje
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 4 dl couscous
  • 1 liten neve mynte

Slik gjør du:

  1. Legg kjøtt i en bolle. Hakk løk fint, og press hvitløken. Hakk persille og mynte fint. Rør kjøttet med løk, friske og tørkede krydder, og sett farsen kjølig i ca. 30 minutter.
  2. Sett ovnen på 200 °. Del paprika i to, og stek dem i ovnen i 20–30 minutter, til skinnet blir svart. Avkjøl og fjern skallet. Kjør paprikaene med de øvrige ingrediensene med en stavmikser eller i en blender.
  3. Skjær fennikelen i fire, og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Drypp olje over, og dryss med salt og pepper. Stek dem møre i ovnen i 25 minutter.
  4. Hell 8 dl kokende vann over couscousen i en bolle. La det stå i 10 minutter før du smaker til med salt. Dryss over finhakket mynte.
  5. Form farsen til avlange kaker ved å klemme dem sammen rundt et grillspyd. Legg dem på bakeplate med bakepapir. Stek lammespydene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

LES OGSÅ: 7 restauranter for deg som elsker avokado

threeQuartsPositionFound
Til forsiden