Lammespyd

Lammespyd med squash og stekt gulrotsalat

Nydelig marinade til disse spydene med deilig og spennende salat på siden.

LEKKER: Herlig oppskrift med lekker marinade av rosmarin. Foto: All Over Press
LEKKER: Herlig oppskrift med lekker marinade av rosmarin. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 60 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser600–700 g lammefilet1 squash4 spyd

Rosmarinmarinade

2–3 kvister rosmarin2 hvitløkfedd3 ss olivenolje

Stekt gulrotsalat

1 stor bunt mellomstore gulrøtter med topp3 ss olivenolje1 ss spisskummensalt og nykvernet pepper200 g feta250 g rucola

Til servering

godt brød

Slik gjør du:

1. Rosmarinmarinade: Finhakk rosmarin og hvitløk, rør det sammen med olivenolje.2. Skjær lammekjøttet i store terninger. Skjær squashen i store stykker. Sett kjøtt og squash på spydene. Hell rosmarinmarinaden over, la spydene marinere i 30 minutter eller lengre. Stek spydene i fem-seks minutter på hver side i en stekepanne eller på en varm grill.3. Stekt gulrotsalat: Sett ovnen på 200 grader. Skrubb gulrøttene og fordel dem i en langpanne. Bland dem med olje, spisskummen, salt og pepper. Stek gulrøttene møre i ovnen i 25–30 minutter. 4. Bland de stekte gulrøttene med smuldret feta og skylt rucola rett før servering. Server spydene med gulrotsalat og brød til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer