Lammespyd

Lammespyd med squash og stekt gulrotsalat

Nydelig marinade til disse spydene med deilig og spennende salat på siden.

LEKKER: Herlig oppskrift med lekker marinade av rosmarin. Foto: All Over Press
LEKKER: Herlig oppskrift med lekker marinade av rosmarin. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 60 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser

  • 600–700 g lammefilet
  • 1 squash
  • 4 spyd

Rosmarinmarinade

  • 2–3 kvister rosmarin
  • 2 hvitløkfedd
  • 3 ss olivenolje

Stekt gulrotsalat

  • 1 stor bunt mellomstore gulrøtter med topp
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss spisskummen
  • salt og nykvernet pepper
  • 200 g feta
  • 250 g rucola

Til servering

  • godt brød
SQUASH: Squashen er mild på smak, kan brukes rå, stekt eller kokt, og passer dermed i de fleste matretter. Foto: All Over Press
SQUASH: Squashen er mild på smak, kan brukes rå, stekt eller kokt, og passer dermed i de fleste matretter. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Rosmarinmarinade: Finhakk rosmarin og hvitløk, rør det sammen med olivenolje.
2. Skjær lammekjøttet i store terninger. Skjær squashen i store stykker. Sett kjøtt og squash på spydene. Hell rosmarinmarinaden over, la spydene marinere i 30 minutter eller lengre. Stek spydene i fem-seks minutter på hver side i en stekepanne eller på en varm grill.
3. Stekt gulrotsalat: Sett ovnen på 200 grader. Skrubb gulrøttene og fordel dem i en langpanne. Bland dem med olje, spisskummen, salt og pepper. Stek gulrøttene møre i ovnen i 25–30 minutter. 
4. Bland de stekte gulrøttene med smuldret feta og skylt rucola rett før servering. Server spydene med gulrotsalat og brød til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer