Frokost:

Langsom morgen med disse frokostene

Av og til er en sen og ekstra god frokost akkurat det du vil ha. Her får du fire oppskrifter.

Lune scones med marmelade. FOTO: Columbus Leth
Lune scones med marmelade. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Lune scones med marmelade

Ca. 18 stk.Tid: 15 minSteketid: 15 min

Ingredienser400 g hvetemel50 g sukker1 ts natron1 ts bakepulver175 g kaldt smør2 dl kjernemelk1 egg til pensling

Til serveringmarmeladeeventuelt clotted cream

1. Rør mel, sukker, natron og bakepulver sammen. Skjær smøret i små terninger, og smuldre det i melet med fingrene. Det kan gjerne være litt smørklumper igjen, det gir bare sconesene en fin, lagdelt konsistens.2. Samle deigen med kjernemelk uten å elte den mer enn høyst nødvendig. Trykk deigen litt ut på kjøkkenbordet, og stikk ut runde scones med en diameter på ca. 8 cm (bruk en utstikkerform eller et glass).3. Forvarm ovnen til 200°. Fordel deigsirklene på en bakeplate kledd med bake­papir, og pensle dem med sammenpisket egg. Stek dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gylne.4. Servering: Scones smaker best lune og nystekte. Server dem med marmelade og veldig gjerne clotted cream hvis du får tak i det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer