Antall porsjoner i denne retten: 3
Lasagne med kålblader
- ½ hodekål
- 1 løk
- 500 g hakket oksekjøtt eller kjøttdeig
- 1 ss smør
- 1 dl flådde tomater
- 2 ts timian
- salt og pepper
- 3 dl fløte
- 200 g kremost
- 1 knivsodd revet muskatnøtt
- 150 g bacon i skiver

Slik gjør du:
1. Forvell kålbladene i lettsaltet vann og la dem dryppe av i en sikt.
2. Hakk løken.
3. Fres oksekjøtt og løk i smøret og tilsett de flådde tomatene og timian.
4. La kjøttsausen koke en stund og smak den til med salt og pepper.
5. Varm opp fløten, ha i kremosten og smak til med muskat, salt og pepper.
6. Smør et ildfast fat og legg kål, kjøttsaus og ostesaus lag for lag. Begynn og avslutt med kålen.
7. Dekk det øverste kållaget med bacon og stek lasagnen midt i ovnen i 35 minutter på 210 grader. Server med en god tomatsalat.
Håper det smaker!