MED OST: Får du ikke tak i ricotta, kan du lage denne med cottage cheese i stedet for. Foto: All Over Press
MED OST: Får du ikke tak i ricotta, kan du lage denne med cottage cheese i stedet for. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Lasagne med spinat, ricotta og svin i tomatsaus

Nam! Lekker lasagne med italiensk ost.

Tid beregnet på denne retten: 75 minutter

Antall porsjoner i denne oppskriften: 2 

Ingredienser

  • 250 g babyspinat
  • 3 fedd hvitløk i tynne skiver
  • litt olje til steking
  • salt

Tomatsaus

  • 200 g svinekjøtt i tynne strimler
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakkede
  • olivenolje
  • ca. 500 g hakkede tomater
  • 1 håndfull hakket oregano
  • salt og pepper
  • 1 klype sukker

I tillegg

  • 4–6 lasagneplater
  • 1 beger ricotta, 250 g
  • 1 bøffelmozzarella, 125 g

Tilbehør 

  • salat

Slik gjør du:

1. Skyll spinaten grundig, og la den dryppe av seg. Stek hvitløk i litt olje i en stor panne. Ha i spinaten, og la den falle sammen. Krydre med salt, og la spinaten dryppe av seg i en sil.  

2. Brun kjøttet i litt olje i en stor gryte. Stek løk og hvitløk sammen med kjøttet. Ha over hakkede tomater, og la det putre i 10 minutter. Smak til med oregano, salt, pepper og sukker.  

3. Legg litt tomatsaus i bunnen av et ildfast fat. Legg et lag lasagneplater på og 1/3 av tomatsausen med kjøtt. Topp med halvparten av spinaten og halvparten av ricottaen og deretter et nytt lag lasagneplater. Gjenta, og avslutt med resten av tomatsausen på toppen.  

4. Fordel mozzarellaen over, og stek lasagnen ved 180° i 30–40 minutter, eller til lasagneplatene er møre, og osten er gyllen. Server straks med en stor salat til.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop