Tid beregnet på denne retten: 60 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 1 sjalottløk
- 1 hvitløkfedd
- 2 fennikler
- 2 appelsiner
- 2–3 kvister timian
- 1 ss smør
- 1 ss olivenolje
- 250 g fersk babyspinat
- 3 ss svarte oliven
- 800 g torskefilet
- 1 pakke lasagneplater (200 g)
- 100 g ferskrevet parmesan
- 1 pakke blandede salatblader
- salt og nykvernet pepper
Ricottakrem
- 500 g ricotta
- 1 dl kremfløte
- 2 egg

Slik gjør du:
1. Skjær sjalottløk og hvitløk i små terninger. Riv fennikelen i papirtynne skiver på en mandolin eller rivjern. Skyll appelsinene og riv skallet fint. Hakk timian.
2. Fres løk, hvitløk og timian i smør og olje i en stekepanne uten at det tar farge. Tilsett fennikler og stek et par minutter. Legg spinaten i pannen og la den falle sammen. Kok inn til væsken fordamper. Skru ned varmen og bland alt sammen med appelsinskall og hakkede oliven.
3. Ricottakrem: Rør sammen ricotta, fløte og egg.
4. Skjær torsken i lange, smale stykker og legg i bunnen på en smurt ildfast form. Legg et lag spinat og fennikel oppå, deretter et lag av ricottakremen og til slutt et lag lasagneplater. Gjenta prosedyren og avslutt med et lag parmesan. Stek lasagnen i ovn på 200 grader i 25–30 minutter. Server med salat dryppet med saften fra de to appelsinene, litt olivenolje og et dryss salt og pepper.
God middag!