Dessert:

Lekker lagkake

Denne kaka med klementiner passer perfekt i høst- og vintermånedene!

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Klementinkake med mandler og polenta

8 personerTid: 45 minSteketid: 1 timeHviletid: 3 timer

Ingredienser3 klementiner (gjerne økologiske hvis du får tak i)250 g mandler225 g sukker4 egg75 g polentamel1 ts bakepulver1 klype salt2 dl vindruekjerneolje1 springform, 26 cm i diameter1 ss mykt smør til formen1 ss hvetemel til formen

Klementinsirup3 klementiner (eller 1 ½ dl frisk­presset klementin- eller appelsinjuice)100 g sukker

Krem2 ½ dl kremfløte3 ss melis

Pyntlitt melis1 klementin, gjerne økologisk

1. Skyll klementinene, og legg dem i en kasserolle med vann, så det dekker. Kok dem i ca. 1 time, eller til de er helt myke når du stikker en kjøttnål i dem. Ta dem opp med en hullsleiv. Del dem i to, og fjern eventuelt steiner.2. Sett ovnen på 170°. Kjør mandlene til helt fint mel sammen med sukkeret i en blender eller food processor. Bland mandelmel sammen med klementiner, egg, ­polentamel, bakepulver og salt i blenderen til deigen er ensartet. Tilsett vindruekjerneolje i en tynn stråle, og rør godt.3. Smør formen med smør, og dryss over hvetemel. Hell deigen i formen, og stek kaken i ovnen i 45– 60 minutter på midterste rille.4. Klementinsirup: Press saften ut av klementinene, og kok opp saft og sukker i en kasserolle. La det småkoke til konsistensen er som tynn sirup.5. Prikk den ferdigstekte kaken meden kjøttnål over hele overflaten uten å prikke helt igjennom. Hell den varme sirupen over kaken, og la den trekke i minst 2 timer. Skjær deretter kaken igjennom på tvers.6. Krem: Pisk fløte og melis til mykt skum med en elektrisk pisker i en skål, og fordel den over kakebunnen. Spar litt krem til pynt. Legg på kaketoppen, og la kaken stå kjølig i 1 time før servering.7. Sikt melis over toppen av kaken. Skyll klementinen, og skjær den i skiver. Pynt kaken med den rester­ende kremen og klementinskiver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer