Dessert:

Lekker lagkake

Denne kaka med klementiner passer perfekt i høst- og vintermånedene!

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Klementinkake med mandler og polenta

8 personer
Tid: 45 min
Steketid: 1 time
Hviletid: 3 timer

Ingredienser
3 klementiner (gjerne økologiske hvis du får tak i)
250 g mandler
225 g sukker
4 egg
75 g polentamel
1 ts bakepulver
1 klype salt
2 dl vindruekjerneolje
1 springform, 26 cm i diameter
1 ss mykt smør til formen
1 ss hvetemel til formen

Klementinsirup
3 klementiner (eller 1 ½ dl frisk­presset klementin- eller appelsinjuice)
100 g sukker

Krem
2 ½ dl kremfløte
3 ss melis

Pynt
litt melis
1 klementin, gjerne økologisk

1. Skyll klementinene, og legg dem i en kasserolle med vann, så det dekker. Kok dem i ca. 1 time, eller til de er helt myke når du stikker en kjøttnål i dem. Ta dem opp med en hullsleiv. Del dem i to, og fjern eventuelt steiner.2. Sett ovnen på 170°. Kjør mandlene til helt fint mel sammen med sukkeret i en blender eller food processor. Bland mandelmel sammen med klementiner, egg, ­polentamel, bakepulver og salt i blenderen til deigen er ensartet. Tilsett vindruekjerneolje i en tynn stråle, og rør godt.
3. Smør formen med smør, og dryss over hvetemel. Hell deigen i formen, og stek kaken i ovnen i 45– 60 minutter på midterste rille.
4. Klementinsirup: Press saften ut av klementinene, og kok opp saft og sukker i en kasserolle. La det småkoke til konsistensen er som tynn sirup.
5. Prikk den ferdigstekte kaken meden kjøttnål over hele overflaten uten å prikke helt igjennom. Hell den varme sirupen over kaken, og la den trekke i minst 2 timer. Skjær deretter kaken igjennom på tvers.
6. Krem: Pisk fløte og melis til mykt skum med en elektrisk pisker i en skål, og fordel den over kakebunnen. Spar litt krem til pynt. Legg på kaketoppen, og la kaken stå kjølig i 1 time før servering.
7. Sikt melis over toppen av kaken. Skyll klementinen, og skjær den i skiver. Pynt kaken med den rester­ende kremen og klementinskiver.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer