Oppskrifter:

Leskende sommerdrikke

Slukk tørsten i sommervarmen med hjemmelaget saft og friske smoothies.

Jordbærsaft med mynte. FOTO: Maria P.
Jordbærsaft med mynte. FOTO: Maria P. Vis mer
Publisert

Gul plommesaft og -kompott

Til 1 stor flaske saft og 2 små glass kompottTid: 20 minKoketid: 45 min

Ingredienser1 kg plommer, gule eller røde500–750 g sukker1,5 l vann

1. Skyll plommene, og legg dem i en gryte sammen med sukker og vann. Kok opp, og la det småkoke i 30–45 minutter, til de er møre. Hell alt i en stor sikt og ned i en skål.2. Hell den avsilte saften fra skålen i en ren, skåldet flaske. Lukk flasken, og oppbevar den i kjøleskapet.3. Press det overskytende fruktkjøttet gjennom en grov sikt så steinene siles vekk. Fyll den varme kompotten i rene, skåldede glass, og oppbevar dem i kjøleskapet. Både saft og kompott kan holde seg i minst en uke i kjøleskapet.

Gammeldags sitronlimonade

Til 1 literTid: 20 minTrekketid: Minst 12 timer

Ingredienser8 sitroner400 g sukker5 dl vann

1. Skyll sitronene, og skjær av skallet med en skreller. Unngå å få med for mye av den hvite hinnen.2. Press saften av sitronene, og hell sitronsaften og -skall i en liten kjele sammen med sukker og vann. Kok opp, og la det småkoke i 30–40 minutter. La sitronsirupen avkjøles i kjelen, og hell den på en ren, skåldet flaske eller et glass med lokk.3. La den stå og trekke i kjøle­skapet i minst 12 timer. Tynn sitronsirupen ut med vann eller farris i forholdet 1:3, og server limonaden med masse isbiter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer