Middagstips:

Limekylling med tomatsalat og grovt brød

Stek gjerne kyllinglårene ferdig i ovnen ved 200 grader etter at du har stekt dem pent brune i pannen.

MIDDAGSTIPS: Kylling er nordmenns yndlingskjøtt, og det finnes heldigvis mange måter å servere den på. FOTO: Columbus Leth
MIDDAGSTIPS: Kylling er nordmenns yndlingskjøtt, og det finnes heldigvis mange måter å servere den på. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Limekylling med tomatsalat og grovt brød

4 porsjoner / Tid: 35 min

Ingredienser:

  • 4 store kyllinglår med skinn
  • 1 løk
  • 1 ss tørkede chiliflak
  • 1 ss nykvernet pepper
  • 1 ss solsikkeolje
  • saft og skall av 1 lime
  • salt
  • 6 stilker selleri

Tomatsalat:

  • 800 g tomater
  • ½ bunt basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik

Tilbehør:

  • 2 lime
  • grovt brød

Slik gjør du:

  1. Vask og tørk kyllingen. Rens og finhakk løk.
  2. Stek chiliflak og pepper i olje i en panne. Tilsett løk, og stek videre. Legg i kyllingen, og stek den fint på begge sider. Strø på finrevet limeskall, limesaft og salt. Skru ned varmen, og stek kjøttet ferdig. Rens sellerien, og skjær den i skiver på skrå.
  3. Bland sellerien i til slutt.
  4. Skyll tomatene, og skjær dem i båter. Dryss basilikumblader over tomatene. Drypp på olivenolje og balsamico.
  5. Server kyllingen sammen med lime skåret i båter og grovt brød.

LES OGSÅ: Hodekålen er den nye supermaten

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer