MIDDAGSTIPS: Kylling er nordmenns yndlingskjøtt, og det finnes heldigvis mange måter å servere den på. FOTO: Columbus Leth
MIDDAGSTIPS: Kylling er nordmenns yndlingskjøtt, og det finnes heldigvis mange måter å servere den på. FOTO: Columbus Leth
Middagstips:

Limekylling med tomatsalat og grovt brød

Stek gjerne kyllinglårene ferdig i ovnen ved 200 grader etter at du har stekt dem pent brune i pannen.

Limekylling med tomatsalat og grovt brød

4 porsjoner / Tid: 35 min

Ingredienser:

  • 4 store kyllinglår med skinn
  • 1 løk
  • 1 ss tørkede chiliflak
  • 1 ss nykvernet pepper
  • 1 ss solsikkeolje
  • saft og skall av 1 lime
  • salt
  • 6 stilker selleri

Tomatsalat:

  • 800 g tomater
  • ½ bunt basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik

Tilbehør:

  • 2 lime
  • grovt brød

Slik gjør du:

  1. Vask og tørk kyllingen. Rens og finhakk løk.
  2. Stek chiliflak og pepper i olje i en panne. Tilsett løk, og stek videre. Legg i kyllingen, og stek den fint på begge sider. Strø på finrevet limeskall, limesaft og salt. Skru ned varmen, og stek kjøttet ferdig. Rens sellerien, og skjær den i skiver på skrå.
  3. Bland sellerien i til slutt.
  4. Skyll tomatene, og skjær dem i båter. Dryss basilikumblader over tomatene. Drypp på olivenolje og balsamico.
  5. Server kyllingen sammen med lime skåret i båter og grovt brød.

LES OGSÅ: Hodekålen er den nye supermaten

Til forsiden