<strong>LINGUINE:</strong> Linguine er en litt oval type spagetti. Denne syrlige varianten er kjempegod. Foto: All Over Press
LINGUINE: Linguine er en litt oval type spagetti. Denne syrlige varianten er kjempegod. Foto: All Over Press Vis mer

Linguine

Linguine med pecorino, persille og pancetta

Nam! Prøv denne kjappe og lekre pastaoppskriften.

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 400 g linguine (smal båndspagetti)
  • 4 skiver pancetta (eller røkt bacon)
  • 1 hvitløksfedd
  • ½ dl olivenolje
  • 1 ss tørkede chiliflak
  • salt og nykvernet pepper
  • 100 g pecorino

Til servering:

  • 1 liten bunt bredbladet persille
  • grovt brød
<strong>TIPS:</strong> Server gjerne med en bolle blandet grønn salat. Foto: All Over Press
TIPS: Server gjerne med en bolle blandet grønn salat. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. 
2. Rist pancettaen sprø i en tørr stekepanne, og la den deretter renne av på fettsugende papir. Skrell og hakk hvitløken, og stek den så vidt gylden i en ss olivenolje i en stekepanne sammen med chiliflakene. 
3. Bland hvitløk, chiliflak, pancetta og resten av olivenoljen sammen med den nykokte, avrente pastaen i en stor bolle. Krydre med salt og pepper. Riv pecorino over retten, og bland godt.
4. Servering: Skyll og hakk persillen, og dryss den over retten. Spis grovt brød til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer