Oppskrifter:

Litt av en suppe

Eller tre, faktisk. Til forrett, hovedrett og dessert. Nam!

Sopa de tortillas. FOTO: Columbus Leth
Sopa de tortillas. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Sopa de tortillas

Tid: 35 minutterAntall personer: 4

Ingredienser 1 løk2 fedd hvitløk1 gulrot1 ts chipotlechili fra boks1 boks flådde tomater1 l hønsebuljongsalt og pepperferskpresset limesaft

Til servering 2 hvetetortillaer2 ss smaksnøytral olje2 modne avokado4 ss crème fraîche2 håndfuller fersk koriander

1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Skjær gulroten i terninger. Stek løk, hvitløk og gulrot i litt olje i en kjele. Tilsett chipotlechili og tomatene fra boks, og stek videre i 2–3 minutter.2. Hell over buljongen, og la suppen småkoke i 25 minutter. Kjør suppen helt glatt med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og ferskpresset limesaft.3. Til servering: Sett ovnen på 180°. Skjær tortillaen i tynne strimler, og tilsett litt olje. Legg dem på en bakeplate, og stek dem i ca. 10 minutter, til de er gylne. Fjern skall og stein fra avokadoen, og skjær avokadokjøttet i terninger.4. Server suppen med tortillastrimler, crème fraîche, avokado og frisk koriander.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer