TERTE: Hva smaker vel ikke bedre enn en lun epleterte med tranebær? Nam! FOTO: Columbus Leth
TERTE: Hva smaker vel ikke bedre enn en lun epleterte med tranebær? Nam! FOTO: Columbus Leth Vis mer

Terte:

Lun terte med deilig eplefyll? Ja, takk!

Her får du oppskriften på epleterte med tranebær.

Epleterte med tranebær

Dette trenger du til 6 porsjoner:

  • Deig
  • 100 g smør
  • 60 g melis
  • ½ ts vaniljesukker
  • Skallet av ½ appelsin
  • 1 knivspiss salt
  • 1 egg
  • 25 g mandelmel
  • 180 g hvetemel
  • Rund form, helst med løs bunn, 20 cm i diameter
  • Stjerneformer

Eplefyll:

  • 4 epler
  • 150 g tranebær
  • 100 g sukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 1,5 ss hvetemel
  • 1 ts kanel
  • 1 ts revet ingefær
  • 15 g smør

Slik gjør du:

1. Tertedeig: Rør sammen melis, vaniljesukker, finrevet appelsinskall og salt. Tilsett egg og deretter mandelmel og hvetemel. Samle deigen med hendene uten å elte for mye. Form til en ball, og trykk den flat før du pakker den inn i plastfolie. Legg på kjøl i en time.

2. Kjevle ut 2/3 av deigen på et meldrysset bord til den er tynn. Ha deigen i formen, og skjær bort eventuell overflødig deig. Sett formen og den siste deigdelen tilbake på kjøl.

3. Eplefyll: Skrell eplene, og skjær dem i grove terninger. Bland med tranebær, sukker, sitronsaft, mel, kanel og ingefær. Fordel massen i kakeformen som er kledd med tertedeig. Del smøret i små ruter, og fordel dem over eplefyllet.

4. Sett ovnen på 190 grader. Kjevle ut den siste 1/3 av deigen tynt, og stikk ut stjerner med pepperkakeformer. Legg dem over eplefyllet, og smøret på kaken. Pensle gjerne med melk og et dryss av sukker.

5. Stek i rundt 40 minutter, til deigen er gyllen. Severes lun, gjerne med krem eller ­vaniljeis til.

LES OGSÅ: KK.no tester: Kan man smake forskjell på julebrusen med og uten sukker?

LES OGSÅ: Nå kommer glasset som får vann til å smake vin

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: