TERTE: Hva smaker vel ikke bedre enn en lun epleterte med tranebær? Nam! FOTO: Columbus Leth
TERTE: Hva smaker vel ikke bedre enn en lun epleterte med tranebær? Nam! FOTO: Columbus Leth Vis mer

Terte:

Lun terte med deilig eplefyll? Ja, takk!

Her får du oppskriften på epleterte med tranebær.

Publisert

Epleterte med tranebær

Dette trenger du til 6 porsjoner:

  • Deig
  • 100 g smør
  • 60 g melis
  • ½ ts vaniljesukker
  • Skallet av ½ appelsin
  • 1 knivspiss salt
  • 1 egg
  • 25 g mandelmel
  • 180 g hvetemel
  • Rund form, helst med løs bunn, 20 cm i diameter
  • Stjerneformer

Eplefyll:

  • 4 epler
  • 150 g tranebær
  • 100 g sukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 1,5 ss hvetemel
  • 1 ts kanel
  • 1 ts revet ingefær
  • 15 g smør

Slik gjør du:

1. Tertedeig: Rør sammen melis, vaniljesukker, finrevet appelsinskall og salt. Tilsett egg og deretter mandelmel og hvetemel. Samle deigen med hendene uten å elte for mye. Form til en ball, og trykk den flat før du pakker den inn i plastfolie. Legg på kjøl i en time.

2. Kjevle ut 2/3 av deigen på et meldrysset bord til den er tynn. Ha deigen i formen, og skjær bort eventuell overflødig deig. Sett formen og den siste deigdelen tilbake på kjøl.

3. Eplefyll: Skrell eplene, og skjær dem i grove terninger. Bland med tranebær, sukker, sitronsaft, mel, kanel og ingefær. Fordel massen i kakeformen som er kledd med tertedeig. Del smøret i små ruter, og fordel dem over eplefyllet.

4. Sett ovnen på 190 grader. Kjevle ut den siste 1/3 av deigen tynt, og stikk ut stjerner med pepperkakeformer. Legg dem over eplefyllet, og smøret på kaken. Pensle gjerne med melk og et dryss av sukker.

5. Stek i rundt 40 minutter, til deigen er gyllen. Severes lun, gjerne med krem eller ­vaniljeis til.

LES OGSÅ: KK.no tester: Kan man smake forskjell på julebrusen med og uten sukker?

LES OGSÅ: Nå kommer glasset som får vann til å smake vin

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer