Oppskrifter:

Lykke i hver bit

Glem fornuften for en stund og gi deg hen til disse flotte kakene, som nok ikke slanker, men som fyller deg med lykke for hver bit.

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Cupcakes med fløtekaramellkrem og Snickers

Ca. 18 stk.
Tid: 40 min
Steketid: 20 min

Ingredienser
200 g hvetemel
50 g kakaopulver
75 g sukker
100 g brunt sukker
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts salt
2 dl melk
1 ½ dl solsikkeolje
1 ts vaniljeekstrakt
3 egg
ca. 18 muffinsformer

Saltet fløtekaramellkrem
100 g smør
200 g sukker
1 ss sirup
1,2 dl kremfløte
½ ts flaksalt

Peanøttsmør-frosting
250 g peanøttsmør, creamy
250 g mykt smør
250 g melis
sprøytepose med rund tut

Pynt
1 håndfull peanøtter
1 ½ snickers

1. Saltet fløtekaramellkrem: Smelt smøret i en kjele ved svak varme. Tilsett sukker og sirup, og la blandingen koke i 6–8 minutter, til den blir gyllen.
2. Tilsett langsomt fløte under omrøring. La det koke i 2 minutter til en glatt konsistens. Rør i salt. Hell karamellen i en bolle, og la den bli helt kald i kjøleskapet.
3. Varm opp ovnen til 180°. Bland mel, kakaopulver, sukker, brunt sukker, natron, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett melk, olje, vaniljeekstrakt og egg. Rør til deigen er glatt. Fyll deigen i muffinsformene – de skal fylles ca. 2/3 opp. Stek kakene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
4. Peanøttsmør-frosting: Visp peanøttsmør og smør godt sammen med en elektrisk pisker eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett melis, 1 spiseskje om gangen, og visp til en lett og luftig konsistens. Fyll frosting i sprøyteposen, og sprøyt en sjenerøs mengde frosting oppå hver kake.
5. Pynt: Skjær Snickers i skiver. Pynt hver cupcake med frosting, karamellkrem, peanøtter og en skive Snickers på toppen.

En cupcake skal toppes
med masse frosting, så
den blir festlig å se på. Tips! Peanøttsmør fås både i en crunchy og en creamy variant, der den creamy er glatt. FOTO: Stine Christiansen
En cupcake skal toppes med masse frosting, så den blir festlig å se på. Tips! Peanøttsmør fås både i en crunchy og en creamy variant, der den creamy er glatt. FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Krydderkake med kaffefrosting og karamell

10 porsjoner
Tid: 30 min
Steketid: 25 min

Ingredienser
60 g mykt smør
100 g sukker
1 egg
1 vaniljestang
1 ts sitronsaft
1,2 dl yoghurt naturell
180 g hvetemel
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
½ ts malt muskat
½ ts malt nellik
½ ts salt
½ ts natron
½ ts bakepulver
2 springformer, ca. 16 cm i diameter

Kaffefrosting
200 g mykt smør
350 g melis
0,8 dl sterk kald kaffe
1 klype salt
1 ts vaniljeekstrakt
50 g salt karamell (se cupcakes-oppskriften over)

Topping
Karamellsaus, kjøpt ferdig

1. Varm opp ovnen til 180°. Kle bunnen til to springformer med bakepapir, og smør sidene på formene.
2. Visp smør og sukker lyst og luftig med en elektrisk visper i en bolle. Pisk i egg. Flekk vaniljestangen, og skrap ut frøene. Visp sitronsaft og vaniljefrø i deigen. Sikt mel, krydder, natron og bakepulver sammen i en annen bolle, og vend det i deigen.
3. Fordel deigen i springformene. Stek kakebunnene i ovnen i ca. 25 minutter. La dem kjøles helt av i formene.
4. Kaffefrosting: Visp smør luftig i en bolle, og tilsett melis litt om gangen under piskingen. Pisk til frostingen er lys og luftig. Vend kaffe, salt, vaniljeekstrakt og salt karamell i. Samle de to kake­bunnene med et tykt lag frosting, og fordel resten av frostingen på toppen.
5. Topping: Pynt med karamellsaus.

Krydderkaken får en
helt ny dimensjon
når den fylles med
kaffefrosting og pyntes
med karamell. FOTO: Stine Christiansen
Krydderkaken får en helt ny dimensjon når den fylles med kaffefrosting og pyntes med karamell. FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Banoffee pie med vaniljekrem

6–10 porsjoner
Tid: 45 min
Koketid karamell: 4 timer

Ingredienser
Kjeksbunn

250 g Digestive-kjeks
125 g smør
2 ss kakaopulver
1 avlang paiform, ca. 10 × 35 cm

Vaniljekrem
1 vaniljestang
2 ½ dl kremfløte
2 ½ dl helmelk
4 eggeplommer
100 g sukker
45 g maisenna

Salt karamell
1 boks kondensert melk
salt

Topping
3 bananer
2 ½ dl kremfløte
kakaopulver

1. Salt karamell: Legg den uåpnede boksen med kondensert melk i en kjele med kokende vann, så boksen dekkes helt, og kok den i 4 timer. La boksen kjøles helt av, åpne den, og hell karamellen i en bolle. Smak til med litt salt.
2. Kjeksbunn: Kjør kjeksen til fine smuler i en kjøkkenmaskin. Smelt smør i en liten kjele, og hell det i bollen med kjekssmulene sammen med kakao. Kjør maskinen igjen. Hell kjeksmassen i paiformen, og trykk den godt ned i bunnen og opp langs sidene. Sett formen i kjøleskapet.
3. Vaniljekrem: Skrap frøene ut av vaniljestangen. Varm fløte, melk, vaniljefrø og den tomme vaniljestangen opp til kokepunktet i en kjele under omrøring. La det småkoke.
4. Visp eggeplommer og sukker tykt i en bolle. Pisk i maisenna. Tilsett litt av melkeblandingen fra kjelen, og hell deretter hele eggeblandingen oppi kjelen.
5. Varm blandingen opp ved svak varme til den tykner. Ta kjelen av varmen, og la kremen avkjøles helt. Fjern vaniljestangen.
6. Topping: Smør salt karamell på paibunnen. Skrell bananer, skjær dem i skiver på ½ cm, og fordel dem oppå karamellen side om side. Fordel vaniljekremen over bananene. Pisk fløten til fast skum, og fordel det oppå vaniljekremen. Sikt litt kakaopulver over.

Banan og karamell
har gitt navn til
denne lekre kaken. Tips! Hvis du ikke har en avlang paiform, kan du fint bruke en vanlig rund en. FOTO: Stine Christiansen
Banan og karamell har gitt navn til denne lekre kaken. Tips! Hvis du ikke har en avlang paiform, kan du fint bruke en vanlig rund en. FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Berlinerboller med vaniljesitronkrem

12–15 stk.
Tid: 1 time
Hevetid: 2 timer + natten over

Ingredienser
Deig

1,2 dl melk
1 ss tørrgjær
420 g hvetemel
50 g sukker
1 ts salt
3 egg
100 g mykt smør
1–1 ½ dl rapsolje
250 g sukker til pynt

Vaniljesitronkrem
1 vaniljestang
2 ½ dl kremfløte
2 ½ dl helmelk
4 eggeplommer
100 g sukker
45 g maisenna
1 usprøytet sitron
sprøytepose med spiss tut

1. Vaniljesitronkrem: Skrap frøene ut av vaniljestangen. Varm fløte, melk, vaniljefrø og den tomme vaniljestangen opp til kokepunktet i en kjele under omrøring. La det småkoke.
2. Pisk eggeplommer og sukker tykt i en bolle. Pisk i maisenna. Bland en liten del av den varme fløteblandingen i eggemassen, og hell deretter hele eggemassen over i fløteblandingen i kjelen.
3. Varm opp ved svak varme til kremen tykner. Ta kjelen av varmen, og avkjøl helt. Fjern ­vaniljestangen, og hell kremen i en bolle. Riv sitronskall fint, og vend det i den avkjølte kremen. Dekk bollen med plastfolie, og sett kjølig.
4. Deig: Varm opp melken til den er lunken, og hell den i en bolle. Rør tørrgjær ut i melken, og la det stå i 5 minutter. Bland mel, sukker og salt i en annen bolle. Tilsett langsomt gjærmelken under omrøring.
5. Tilsett 1 egg om gangen. Elt deigen i 5 minutter, til du har en glatt og fast kule. Tilsett 1 ss smør om gangen mens du rører. Fortsett til alt er tilsatt, og rør videre ved høy hastighet til deigen blir elastisk. Dekk bollen med et klede, og la deigen heve til ca. dobbelt størrelse i romtemperatur.
6. Velt deigen ut på et bord, elt raskt luften ut av den, og legg den tilbake i bollen. Dekk bollen med plastfolie, og sett deigen til heving i kjøleskapet natten over.
7. Velt deigen ut på et meldrysset bord, og kjevle den ut til den er ca. 1 ½ cm tykk. Stikk ut sirkler på 7–8 cm i diameter, og legg dem på en bakeplate kledd med bake­papir. Dekk bakeplaten med et klede, og sett det til heving ved romtemperatur i 30 minutter.
8. Varm rapsoljen opp til 180° i en gryte. Hell sukkeret i en dyp tallerken. Legg forsiktig ca. 3 deigsirkler i den varme oljen, la dem steke i 1 minutt, vend dem, og stek videre i 1 minutt. Rull de varme berlinerbollene i sukker. Fortsett til alle er kokt.
9. Fyll kremen i sprøyteposen, trykk et hull i siden av hver av de lune berlinerbollene, og sprøyt krem inn i dem.

Deigen skal kaldheves, og dagen
etter skal den frityrstekes og
fylles med krem. Belønningen
er varme berlinerboller, fettete
fingre og sukker på leppene. Tips! Disse kan du også fylle med syltetøy hvis du vil det. FOTO: Stine Christiansen
Deigen skal kaldheves, og dagen etter skal den frityrstekes og fylles med krem. Belønningen er varme berlinerboller, fettete fingre og sukker på leppene. Tips! Disse kan du også fylle med syltetøy hvis du vil det. FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer