<strong>DOBBEL:</strong> Er dere veldig sultne, bør porsjonen dobles. Eventuelle rester er kjempegode i matpakken! Foto: All Over Press
DOBBEL: Er dere veldig sultne, bør porsjonen dobles. Eventuelle rester er kjempegode i matpakken! Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Lynpizza med sopp

La ovnen gjøre jobben. Dette er en superlettvint pizza til mandagen!

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 10 minutter. Steketid: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 1 rull grov pizzadeig (400 g)
  • ½ glass tacosaus (medium eller sterk)
  • 100 g cheddarost, revet
  • 125 g champignon
  • 70–90 g parmaskinke i tynne skiver
  • svarte oliven
  • 2 ts Provence-urter eller tørket oregano
  • ev. ½ ts tørkede chiliflak
  • salt og nykvernet pepper
  • 1 ss olje
  • rucola
<strong>TIPS:</strong> Liker du krydret mat, bytter du ut skinken med italiensk pølse, for eksempel salsiccia, eller spansk chorizo. Foto: All Over Press
TIPS: Liker du krydret mat, bytter du ut skinken med italiensk pølse, for eksempel salsiccia, eller spansk chorizo. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Varm opp ovnen til 220 grader. Kjevle deigen ut på et bakepapir på en stekeplate. Smør den med et tynt lag tacosaus og dryss osten over i et jevnt lag.

2. Rens champignonen og skjær dem i skiver. Fordel dem oppå osten. Del skinken på langs og legg skivene på pizzaen sammen med olivenene. Dryss med provencekrydderet, eventuelt chiliflak, salt og pepper og drypp oljen over.

3. Stek pizzaen gyllen og sprø i ca. 20 minutter. Skjær den i stykker og dryss ruccolasalat over.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer