<strong>SMAKFULL SOPP:</strong> Får du ikke tak i shitakesopp, kan du bruke østershatter, portobellosopp eller rett og slett sjampinjonger. Pak choi kan erstattes med brokkoli. Foto: All Over Press
SMAKFULL SOPP: Får du ikke tak i shitakesopp, kan du bruke østershatter, portobellosopp eller rett og slett sjampinjonger. Pak choi kan erstattes med brokkoli. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Lynstekt oksekjøtt i rød curry med pak choi og shitake

Supersopp, superenkelt og supre ingredienser!

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 200 g shitakesopp
  • olje til steking
  • 300 g mørt oksekjøtt i strimler
  • 1‒2 ss rød curry
  • 1 dl kokosmelk
  • 2‒3 ss limesaft
  • 1 ts sukker
  • 3‒4 pak choi, skåret i to

Tilbehør:

  • kokt, grov ris
  • limebåter
<strong>PASSER TIL TIDSKLEMMA:</strong> Har du dårlig tid, kan du servere nudler til i stedet for ris. Foto: All Over Press
PASSER TIL TIDSKLEMMA: Har du dårlig tid, kan du servere nudler til i stedet for ris. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Brun soppen i litt olje i en panne eller en wok. Ta den ut av pannen.

2. Brun kjøttet, og ha i rød curry, kokosmelk og limesaft. La det koke opp, og smak til med sukker.

3. Ha i pak choi, og stek i ytterligere 1 eller 2 minutter. Bruk ev. lokk. Tilsett shitake, og smak til igjen. Server straks retten med kokt ris og limebåter til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer