Oppskrifter:

Lyst på suppe? Her er tre deilige oppskrifter

En god suppe slår aldri feil på en kald vinterkveld.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Soppsuppe

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
1 løk
3 hvitløkfedd
1 gulrot
1 persillerot
1 ss olivenolje til steking
400 g sjampinjonger, ev. blandet med østerssopp og shiitake
1 dl sherryeddik
10 dl kyllingfond eller -buljong
2 stilker frisk rosmarin
3 laurbærblader
2 dl crème fraîche, 38 %
75 g smør
salt og pepper

Topping
4 østerssopp
1 ss olivenolje til steking
½ potte kruspersille

1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell gulrot og persillerot, og skjær dem i terninger. Stek alt i litt olje i en panne i et par minutter. Rens sjampinjonger, og stek dem i pannen i ca.5 minutter, til de har fått litt farge.
2. Hell eddik i pannen, og kok den nesten helt inn. Tilsett fond (eller buljong), rosmarin og laurbærblader, og la det småkoke i 25 minutter.
3. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Tilsett crème fraîche og 50 g smør. Smak til med eddik, salt og pepper.
4. Topping: Rens østerssoppene, del dem, og stek dem gylne i olje og resten av smøret. Skyll og hakk persille grovt. Server suppen varm med østerssopp og persille på toppen.

Etter at du har kjørt suppen med stavmikser, får den en herlig kremete konsistens. Tips! Hvis du får tak i forskjellige sopper, blir suppen enda mer intens og smakfull. FOTO: Columbus Leth
Etter at du har kjørt suppen med stavmikser, får den en herlig kremete konsistens. Tips! Hvis du får tak i forskjellige sopper, blir suppen enda mer intens og smakfull. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Chicken chowder

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
2 løk
4 hvitløkfedd
1 gul paprika
1 ss olivenolje til steking
150 g bacon i terninger
500 g kyllingfilet
2 ss hvetemel
10 dl kyllingfond (eller -buljong)
3 bakepoteter
4 laurbærblader
6 stilker frisk timian
300 g mais
1 boks butterbeans
2 ½ dl kremfløte
salt og pepper
2 ss eplesidereddik

Til servering
1 potte gressløk

1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skyll paprikaen, og skjær den i terninger. Stek det hele i olje i en gryte sammen med baconterninger i et par minutter.
2. Skjær kyllingfiletene i terninger, og brun dem lett i gryten med grønnsaker. Dryss mel over, og la det steke i et par minutter. Tilsett fond, og kok opp suppen.
3. Skrell potetene, skjær dem i små terninger, og hell dem i gryten sammen med laurbærblader og timian. La det småkoke i ca. 30 minutter. Renn av mais og butterbeans i en sikt, og hell dem i gryten sammen med fløte. La suppen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og eddik.
4. Server suppen med hakket gressløk.

Dette er en deilig, kremete suppe med masse fløte og fyll. FOTO: Columbus Leth
Dette er en deilig, kremete suppe med masse fløte og fyll. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fiskesuppe

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
2 løk
2 hvitløkfedd
1 gulrot
2 stilker stangselleri
1 ss olivenolje til steking
300 g poteter
3 ss tomatpuré
150 g cherrytomater
2 ts røkt paprika
1 ts malt gurkemeie
3 laurbærblader
12 dl fiskefond (eller -buljong)
1 kg rensede blåskjell
100 g svarte oliven
salt og pepper
3 ss sitronsaft

1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell gulroten, og skjær den i ­terninger. Skyll og skjær stangselleri i terninger. Stek alt i en gryte med olje i et par minutter.
2. Skrubb potetene, og del dem i to. Ha tomatpuré i gryten, stek det i ½ minutt, og tilsett deretter poteter, tomater, krydder, laurbærblader og fond.
3. La det hele småkoke i 25 minutter under lokk, til potetene er møre. Tilsett blåskjellene, og damp dem i 2–3 minutter, til de åpner seg. Tilsett oliven, og smak suppen til med salt, pepper og sitronsaft.

Tilsett masse grønnsaker, en god fiskebuljong eller -fond og friske blåskjell, og du får et skikkelig herremåltid. Tips! Er du ikke glad i oliven, kan du fint droppe dem. FOTO: Columbus Leth
Tilsett masse grønnsaker, en god fiskebuljong eller -fond og friske blåskjell, og du får et skikkelig herremåltid. Tips! Er du ikke glad i oliven, kan du fint droppe dem. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer