Tid beregnet til denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2
Ingredienser:
- 1 bunt vårløk
- 2 fedd hvitløk, hakket
- olivenolje
- 6–7 dl hønse- eller grønnsakbuljong
- ½ dl kremfløte
- 1 maiskolbe
- salt og pepper
- saft av ½–1 lime
- 150 g varmrøkt laks
- 1 håndfull revet koriander

Slik gjør du:
1. Snitt vårløken (spar toppene til pynt). Skjær maisen av kolben. Stek vårløkbunner,
hvitløk og maiskjerner i olivenolje, uten at det tar farge. Ha over buljong, og la
suppen koke i 15–20 minutter. Kjør den med en stavmikser, og tilsett fløte.
2. Skjær maiskjernene av den andre maiskolben, og la dem koke med i suppen i et
minutt eller to. Smak til med salt, pepper og limesaft.
3. Anrett suppen toppet med brudd av varmrøkt laks, vårløktopper og koriander.
Server straks.
God middag!