<strong>FUNGERER SOM VEGETAR:</strong> Suppen er god som ren vegetarrett, men enda bedre med den fete røkelaksen.  Foto: All Over Press
FUNGERER SOM VEGETAR: Suppen er god som ren vegetarrett, men enda bedre med den fete røkelaksen. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Maissuppe med varmrøkt laks

Har du prøvd maissuppe? Denne blir ekstra god med røkelaks.

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet til denne retten: 30 minutter

Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 1 bunt vårløk 
  •  2 fedd hvitløk, hakket 
  • olivenolje 
  • 6–7 dl hønse- eller grønnsakbuljong 
  • ½ dl kremfløte 
  • 1 maiskolbe 
  • salt og pepper 
  • saft av ½–1 lime 
  • 150 g varmrøkt laks 
  • 1 håndfull revet koriander
<strong>BRUK MASSE LIME:</strong> Det er viktig å smake til med rikelig med lime for å få den gode smaken.  Foto: All Over Press
BRUK MASSE LIME: Det er viktig å smake til med rikelig med lime for å få den gode smaken. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:


1. Snitt vårløken (spar toppene til pynt). Skjær maisen av kolben. Stek vårløkbunner, 
hvitløk og maiskjerner i olivenolje, uten at det tar farge. Ha over buljong, og la 
suppen koke i 15–20 minutter. Kjør den med en stavmikser, og tilsett fløte. 
2. Skjær maiskjernene av den andre maiskolben, og la dem koke med i suppen i et 
minutt eller to. Smak til med salt, pepper og limesaft. 
3. Anrett suppen toppet med brudd av varmrøkt laks, vårløktopper og koriander. 
Server straks. 

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer