Resirkulering:

Mange vet ikke dette om vinflaskene

35 prosent ender ikke opp der de skal.

RESIRKULERING: Det kan være lurt å ta en ekstra titt på den tomme vinflasken før du kvitter deg med den. FOTO: NTB
RESIRKULERING: Det kan være lurt å ta en ekstra titt på den tomme vinflasken før du kvitter deg med den. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi nordmenn er glad i vin. Tall fra Vinmonopolet viser at vi i 2022 kjøpte over 78 millioner liter av det - noe som utgjør en del vinflasker.

Kanskje er en av grunnene til at vi kjøper mye vin at det de siste årene har blitt større utvalg av ulike typer vin som økologisk vin, fruktvin, og blåvin.

Og fortsatt er det slik at de aller fleste flaskene er laget av glass og dermed skal resirkuleres som nettopp det. Men av miljøhensyn kommer det stadig flere viner på plastflaske.

Bedre enn glass

Det er flere grunner til at det er mer hensiktsmessig med tanke på miljøet å bruke plast fremfor glass.

Det ene er at glass er tyngre å frakte, det andre er at det aller meste av vin vi kjøper blir åpnet og drukket i løpet av kort tid. Mens det tredje er at flere og flere av vinflaskene som er laget av plast nå går an å pante. Men det er vi ikke så gode på. Kanskje fordi vi ikke har inne vanen med å se etter pantemerket på vinflasker?

Polet begynte med panteflasker i 2019, og per i dag pantes 65 prosent av dem, skriver nettstedet godt.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer