4 personer
Tid: 30 min
Steketid: 1 time
Ingredienser
2 eggehviter
1 ts eddik
125 g melis
Vaniljefløte
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
Til servering
200 g jordbær
125 g rips
1 ts melis
15 usaltede pistasjnøtter uten skall

Denne stekeovn-tabben kan potensielt ødelegge kaka
Slik gjør du
1. Skru ovnen på 100° varmluft. Pisk eggehvitene stive sammen med eddik i en skål med en elektrisk pisker. Tilsett melis litt om gangen, og pisk videre til du har en tjukk, seig og blank marengs.
2. Hell marengsen i en sprøytepose med stjernetut, og sprøyt den ut i 8 runde «reir» med en diameter på ca. 8 cm, på en bakeplate med bakepapir. Sørg for at marengsreirene har høye kanter, så det er plass til fyll i dem.
3. Stek marengsreirene i ovnen i 1 time. Skru av ovnen, men la bakeplaten bli stående i ovnen. La ovnen kjøles helt av før du tar ut marengsreirene.
4. Vaniljekrem: Pisk fløte og vaniljesukker til myk vaniljekrem i en skål med en elektrisk pisker.
5. Servering: Skyll og tørk jordbær og rips, og skjær jordbærene i fire biter. Legg en stor skjefull vaniljekrem i hvert marengsreir, og topp med jordbær og rips. Sikt litt melis over kakene, og pynt med finhakkede pistasjnøtter. Server straks.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Stekebrett-trikset nesten ingen vet om
