4 personerTid: 30 minSteketid: 1 time
Ingredienser2 eggehviter1 ts eddik125 g melis
Vaniljefløte2 dl kremfløte2 ts vaniljesukker
Til servering200 g jordbær125 g rips1 ts melis15 usaltede pistasjnøtter uten skall
Slik gjør du
1. Skru ovnen på 100° varmluft. Pisk eggehvitene stive sammen med eddik i en skål med en elektrisk pisker. Tilsett melis litt om gangen, og pisk videre til du har en tjukk, seig og blank marengs.2. Hell marengsen i en sprøytepose med stjernetut, og sprøyt den ut i 8 runde «reir» med en diameter på ca. 8 cm, på en bakeplate med bakepapir. Sørg for at marengsreirene har høye kanter, så det er plass til fyll i dem.3. Stek marengsreirene i ovnen i 1 time. Skru av ovnen, men la bakeplaten bli stående i ovnen. La ovnen kjøles helt av før du tar ut marengsreirene.4. Vaniljekrem: Pisk fløte og vaniljesukker til myk vaniljekrem i en skål med en elektrisk pisker.5. Servering: Skyll og tørk jordbær og rips, og skjær jordbærene i fire biter. Legg en stor skjefull vaniljekrem i hvert marengsreir, og topp med jordbær og rips. Sikt litt melis over kakene, og pynt med finhakkede pistasjnøtter. Server straks.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger