Dessert:

Marengsreir med jordbær

Trenger du en dessert til sommerfesten? Her får du en oppskrift på søte marengser med bær.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

4 personer
Tid: 30 min
Steketid: 1 time

Ingredienser
2 eggehviter
1 ts eddik
125 g melis

Vaniljefløte
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker

Til servering
200 g jordbær
125 g rips
1 ts melis
15 usaltede pistasjnøtter uten skall

Slik gjør du

1. Skru ovnen på 100° varmluft. Pisk eggehvitene stive sammen med eddik i en skål med en elektrisk pisker. Tilsett melis litt om gangen, og pisk videre til du har en tjukk, seig og blank marengs.
2. Hell marengsen i en sprøytepose med stjernetut, og sprøyt den ut i 8 runde «reir» med en diameter på ca. 8 cm, på en bakeplate med bakepapir. Sørg for at marengsreirene har høye kanter, så det er plass til fyll i dem.
3. Stek marengsreirene i ovnen i 1 time. Skru av ovnen, men la bakeplaten bli stående i ovnen. La ovnen kjøles helt av før du tar ut marengsreirene.
4. Vaniljekrem: Pisk fløte og vaniljesukker til myk vaniljekrem i en skål med en elektrisk pisker.
5. Servering: Skyll og tørk jordbær og rips, og skjær jordbærene i fire biter. Legg en stor skjefull vaniljekrem i hvert marengsreir, og topp med jordbær og rips. Sikt litt melis over kakene, og pynt med finhakkede pistasjnøtter. Server straks.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer