Oppskrift brownie:

Marmorert brownie med peanøttsmørkrem

Denne brownien får garantert plass blant favorittene dine.

BROWNIE: Alle elsker brownie - sånn er det bare. FOTO: Betina Hastoft/ Columbus Leth
BROWNIE: Alle elsker brownie - sånn er det bare. FOTO: Betina Hastoft/ Columbus Leth Vis mer
Publisert

Marmorert brownie med peanøttsmørkrem

24 porsjoner

Ingredienser:

  • 400 g romtemperert smør
  • 350 g sukker
  • 125 g lys sirup
  • 1 ss vaniljesukker
  • 8 egg
  • 100 g mørk sjokolade
  • 150 g hvetemel
  • 2 dl god kakao
  • ½ ts salt
  • langpanne, 40 × 25 cm

Peanøttsmørkrem og dryss:

  • 100 g smør
  • 100 g melis
  • 335 g peanøttsmør
  • ¼ ts salt
  • 60 g ristede og saltede peanøtter

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 °. Legg bakepapir i langpannen. Pisk smør, sukker, sirup og vaniljesukker sammen med en elpisker til en lys og kremet masse. Tilsett 2 egg av gangen, og pisk godt.
  2. Hakk sjokoladen grovt, og vend den i deigen sammen med mel, kakao og salt. Rør godt til deigen er jevn. Fordel deigen i langpannen.
  3. Peanøttsmørkrem: Smelt smør i en gryte, og la det avkjøles litt. Pisk det smeltede smøret godt sammen med melis, peanøttsmør og salt i en bolle. Fordel peanøttsmørkremen i klatter over browniesdeigen med en skje. Marmorer deigen ved å trekke en kniv gjennom hele kaken i et tilfeldig, snodd mønster. Dryss saltede peanøtter over deigen til slutt.
  4. Bak kaken i ovnen i ca. 30 minutter, til den føles fast og slipper formens kanter. Sett langpannen på en rist så den kan avkjøles bedre, og oppbevar deretter kaken i kjøleskapet til den skal serveres.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer