Marmorert brownie med peanøttsmørkrem
24 porsjoner
Ingredienser:
- 400 g romtemperert smør
- 350 g sukker
- 125 g lys sirup
- 1 ss vaniljesukker
- 8 egg
- 100 g mørk sjokolade
- 150 g hvetemel
- 2 dl god kakao
- ½ ts salt
- langpanne, 40 × 25 cm
Peanøttsmørkrem og dryss:
- 100 g smør
- 100 g melis
- 335 g peanøttsmør
- ¼ ts salt
- 60 g ristede og saltede peanøtter

Banankake med en spennende vri!
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 °. Legg bakepapir i langpannen. Pisk smør, sukker, sirup og vaniljesukker sammen med en elpisker til en lys og kremet masse. Tilsett 2 egg av gangen, og pisk godt.
- Hakk sjokoladen grovt, og vend den i deigen sammen med mel, kakao og salt. Rør godt til deigen er jevn. Fordel deigen i langpannen.
- Peanøttsmørkrem: Smelt smør i en gryte, og la det avkjøles litt. Pisk det smeltede smøret godt sammen med melis, peanøttsmør og salt i en bolle. Fordel peanøttsmørkremen i klatter over browniesdeigen med en skje. Marmorer deigen ved å trekke en kniv gjennom hele kaken i et tilfeldig, snodd mønster. Dryss saltede peanøtter over deigen til slutt.
- Bak kaken i ovnen i ca. 30 minutter, til den føles fast og slipper formens kanter. Sett langpannen på en rist så den kan avkjøles bedre, og oppbevar deretter kaken i kjøleskapet til den skal serveres.
