BROWNIE: Alle elsker brownie - sånn er det bare. FOTO: Betina Hastoft/ Columbus Leth
BROWNIE: Alle elsker brownie - sånn er det bare. FOTO: Betina Hastoft/ Columbus LethVis mer

Oppskrift brownie:

Marmorert brownie med peanøttsmørkrem

Denne brownien får garantert plass blant favorittene dine.

Marmorert brownie med peanøttsmørkrem

24 porsjoner

Ingredienser:

  • 400 g romtemperert smør
  • 350 g sukker
  • 125 g lys sirup
  • 1 ss vaniljesukker
  • 8 egg
  • 100 g mørk sjokolade
  • 150 g hvetemel
  • 2 dl god kakao
  • ½ ts salt
  • langpanne, 40 × 25 cm

Peanøttsmørkrem og dryss:

  • 100 g smør
  • 100 g melis
  • 335 g peanøttsmør
  • ¼ ts salt
  • 60 g ristede og saltede peanøtter

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 °. Legg bakepapir i langpannen. Pisk smør, sukker, sirup og vaniljesukker sammen med en elpisker til en lys og kremet masse. Tilsett 2 egg av gangen, og pisk godt.
  2. Hakk sjokoladen grovt, og vend den i deigen sammen med mel, kakao og salt. Rør godt til deigen er jevn. Fordel deigen i langpannen.
  3. Peanøttsmørkrem: Smelt smør i en gryte, og la det avkjøles litt. Pisk det smeltede smøret godt sammen med melis, peanøttsmør og salt i en bolle. Fordel peanøttsmørkremen i klatter over browniesdeigen med en skje. Marmorer deigen ved å trekke en kniv gjennom hele kaken i et tilfeldig, snodd mønster. Dryss saltede peanøtter over deigen til slutt.
  4. Bak kaken i ovnen i ca. 30 minutter, til den føles fast og slipper formens kanter. Sett langpannen på en rist så den kan avkjøles bedre, og oppbevar deretter kaken i kjøleskapet til den skal serveres.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: