Mascarponeis med bringebær og pistasjnøtter
6 personerTid: 20 minFrysetid: 6 timer, gjerne natten over
Ingredienser5 dl kremfløte1 boks kondensert melk250 g mascarpone1 klype salt50 g usaltede pistasjnøtter uten skall
Bringebærpuré250 g bringebær (fra frysedisken)85 g sukker1 sitron
Til servering6 iskjeks125 g bringebær
Slik gjør du
1. Bringebærpuré: Ha 200 g bringebær, sukker og saften fra sitronen i en kasserolle, og kok det sammen. Skru ned til middels varme, og la det småkoke i 4–5 minutter, til bringebærene er kokt ut. Bruk en stavmikser og mos det hele til en jevn puré, og hell den deretter gjennom en finmasket sikt, slik at kjernene siles ut. Avkjøl bringebærpureen.2. Pisk fløten til krem med en elektrisk visp. Tilsett kondensert melk, mascarpone og salt, og pisk det hele sammen til en luftig og ensartet iskrem. Rør ½ dl av iskremen sammen med den avkjølte bringebærpureen. Hell resten av iskremen i en boks som egner seg til frysing (ca. 1 1/2 liter), og drypp bringebærpureen over. Dra et trespyd gjennom isen, så den får et marmorert utseende. Hakk pistasjnøttene grovt, og dryss dem over isen sammen med de siste 50 g frosne bringebærene. Dekk formen med plastfolie, og sett isen i fryseren i minst 6 timer, gjerne natten over.3. Servering: Ta mascarponeisen ut av fryseren 5 minutter før servering. Lag kuler av isen, og server dem i skåler eller iskjeks med hele bringebær oppå.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger