Sjokoladepålegg:

Med denne overraskende ingrediensen lager du sunt sjokoladepålegg

- Som Nutella, bare mye sunnere!

SJOKOLADEPÅLEGG: Skal det være en bolle med hjemmelaget sjokoladepålegg med bare tre ingredienser og som er cirka en million ganger sunnere enn Nutella? Ja takk! Foto: NTB
SJOKOLADEPÅLEGG: Skal det være en bolle med hjemmelaget sjokoladepålegg med bare tre ingredienser og som er cirka en million ganger sunnere enn Nutella? Ja takk! Foto: NTB Vis mer
Publisert

Som en stor fan av belgfrukt var det med oppsperrede øyne, muligens også et lite GISP som de ville ha sagt det i Donald, jeg oppdaget at man kan bruke kikerter til å lage sjokoladepålegg med.

Det er på Instagram epicmintleaves deler en video der dette er hovedingrediens.

- Som Nutella, bare at så mye sunnere!, skriver han under videoen.

Eller som han også sier relativt ubeskjedent i selve videoen:

- Det sunneste sjokoladepålegget noensinne laget.

Oppskriften er både vegansk, nøttefri og melkefri, og består kun av tre ingredienser. Selv om hovedingrediensen er kikerter, smaker det ikke kikerter.

Vi har selv testet oppskriften, og går god både for at den ikke smaker av belg, og at den er gullegod.

AMAZING

I kommentarfeltet er tilbakemeldingene overveiende positive.

«I just made this and I’m blown away !!! It’s delicious , nutty , chocolaty and beautifully smooth … AMAZING !!!», skriver en.

«This is a game changer, am currently making my 5th batch. So delicious and no guilt about eating it...I have it with my oats and milk, taking the flavor to next level. Thanks for doing this», skriver en annen.

Flere påpeker at det ikke smaker heeeelt som nutella, men at de likevel synes det smaker svært godt.

Undertegnede er helt enig i dette - ikke akkurat som nutella - men en supergod erstatning som smaker nydelig både på knekkebrød/brødskiver og i smoothies.

Etter vår smak var oppskriften litt for lite søt, så vi hadde i noen flere dadler og en god slant lønnesirup. (Vi brukte ellers råkakao, ikke bakekakao.)

I kommentarfeltet er det flere som har gjort sine egne justeringer, og hatt i noen ekstra dadler, vaniljesukker eller honning.

Slik lager du sjokoladepålegget

Oppskrift:

  • 1 boks kokte kikerter (ca 400 gram)
  • 6 medjool dadler (ta ut steinene)
  • 1/2 kopp med kakao
  • 1 kopp varmt vann

Framgangsmåte:

  • Skyll og tørk de ferdigkokte kikertene.
  • Legg dem på en plate med bakepapir i oppvarmet ovn på 220 grader i tredve minutter.
  • Ha dem i blender sammen med kakao og varmt vann, og blend til et silkemykt resultat.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer