Oppskrift på ceviche:

Med dette trikset skifter fisken farge

Den magiske retten alle kan lage på fem minutter.

CEVICHE: Den lekre retten lages på bare noen minutter. Her er det laks og steinbit, men i prinsippet kan man bruke all slags sjømat. FOTO: Lisbeth Michelsen
CEVICHE: Den lekre retten lages på bare noen minutter. Her er det laks og steinbit, men i prinsippet kan man bruke all slags sjømat. FOTO: Lisbeth Michelsen Vis mer
Publisert

Det er nesten magisk: Om du klemmer limesaft over en tynn skive laks, så går det bare noen minutter før fisken endrer farge.

Ja, den ser nå kokt ut. I prinsippet er det akkurat samme prosess som om du slapp fisken opp i kokende vann. Forskjellen er selvsagt at fisken ikke er kokt. Derfor er det viktig at fisken er så fersk og ren at du kan spise den rå.

Oppskriften på ceviche med laks og steinbit finner du nedenfor!

LES OGSÅ: Får du kloa i kongekrabbe vil middagen garantert bli vellykket

Dette trenger du:

  • 1 liten bit laks og/eller steinbit
  • 1 ts finhakket rødløk
  • 1 stikkelsbær
  • Gressløk
  • 1 lime
  • Havsalt

Slik gjør du: Kjøp fisk du er sikker på at du kan spise rå. Skjær opp laks og steinbit i tynne skiver. Legg dem på tallerken og klem over limesaft. Del stikkelsbær i fire, legg på og dryss over finsnittet gressløk, rødløk og litt havsalt.

LES OGSÅ: Ceviche med torsk

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer