Det er nesten magisk: Om du klemmer limesaft over en tynn skive laks, så går det bare noen minutter før fisken endrer farge.
Ja, den ser nå kokt ut. I prinsippet er det akkurat samme prosess som om du slapp fisken opp i kokende vann. Forskjellen er selvsagt at fisken ikke er kokt. Derfor er det viktig at fisken er så fersk og ren at du kan spise den rå.
Oppskriften på ceviche med laks og steinbit finner du nedenfor!
LES OGSÅ: Får du kloa i kongekrabbe vil middagen garantert bli vellykket
Dette trenger du:
- 1 liten bit laks og/eller steinbit
- 1 ts finhakket rødløk
- 1 stikkelsbær
- Gressløk
- 1 lime
- Havsalt
Slik gjør du: Kjøp fisk du er sikker på at du kan spise rå. Skjær opp laks og steinbit i tynne skiver. Legg dem på tallerken og klem over limesaft. Del stikkelsbær i fire, legg på og dryss over finsnittet gressløk, rødløk og litt havsalt.
LES OGSÅ: Ceviche med torsk