Knekke egg

Med dette trikset unngår du søl på kjøkkenbenken

Ikke visste vi at kjøkkenredskapet kunne brukes til dette.

KNEKKE EGG: Neida, du trenger ikke å søle, i tilfelle du lurte. FOTO: NTB
KNEKKE EGG: Neida, du trenger ikke å søle, i tilfelle du lurte. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Nettet og sosiale medier er et oppkomme av triks og tips til et enklere liv. KK skriver stadig vekk om såkalte hacks, som lover å gjøre livet lettere. Noen ganger tester vi selv, og kan bekrefte at de faktisk fungerer. Andre ganger er tipsene så tvilsomme at vi har skrevet om dem mest for moro skyld.

Julen er tiden for eggerøre og omelett, og også for baking. Og et kjøkken uten gris er noe de fleste ønsker seg, spesielt til julen og nyttår da oppvaskmaskinen går på høy rotasjon. Så da vi kom over dette tipset ble vi nysgjerrige.

SMARTE TIPS: Rivjernet kan brukes til mye mer enn man skulle trodd. I denne episoden viser vi deg tre geniale rivjerntips! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

I Mat og helsetimene på skolen lærte man å knekke egget mot kanten av bollen. Jeg vet ikke om det er jeg som har feil bolle, eller om det er noe med vinkelen jeg holder egget på, men hos meg rekker det alltid å sile en strøm av eggehvite ned på benken.

Egg på benken er ikke hygienisk, det lærte vi hvert fall på Mat og helse, og skal vi tro det store nettet finnes det altså en måte å knekke egg på som fjerner risikoen for å søle.

Knekke egg

Fremgangsmåten skal være som følger:

Ta frem ballongvispen fra skuffen, du vet den runde som ser ut som en luftballong, og putt egget inn mellom sprinklene, ikke ulikt en fugl i bur. Så skal det bare være å gi selve vispen et forsiktig kakk mot kanten av bollen, slik at egget går ned i bollen og skallet blir i vispen. Skal du knekke flere egg, vil det da bare være å slippe skallet fri ned i søpla, før du fanger neste egg.

Ifølge kontoen skal ballongvispen ha flere bruksområder, utover det å faktisk vispe. Hva sier du for eksempel om gjennom et velrettet kakk med vispen få ferdigskåret avokado rett ned i salatbollen? Her må vi innrømme at vi er noe med skeptiske, for første del av trikset går ut på å skrelle avokadoen først, uten å dele den i to (!). Du skal altså fjerne skallet, omtrent som på en appelsin, før du putter hele avokadoen inn i «buret», med stein og det hele, før du gir vispen det samme kakket mot kanten av bollen. Og Vips! Eller visp, da. Nå skal steinen bli igjen inni vispen, mens avokadoskivene skal komme seilende nei i bollen, ferdig oppskåret.

Om det fungerer vet vi ikke. Det vi hvert fall vet, er at det neppe fungerer om avokadoen ikke er moden. Hvordan du modner avokadoen, kan du lese om her.

Ta frem ballongvispen, den som vil. Vi ønsker uansett lykke til!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet