Familiens Livretter

Meksikanske pannekaker med kjøttsaus

Lyst på en annerledes versjon av taco? Prøv denne da vel!

MEKSIKANSKE PANNEKAKER: Kjøttsausen er knallgod, og stappfull av grønnsaker!
 Foto: Columbus Leth
MEKSIKANSKE PANNEKAKER: Kjøttsausen er knallgod, og stappfull av grønnsaker! Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 35 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 2 løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 4 gulrøtter
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 500 g karbonadedeig av okse
  • 1 ts malt chili
  • 1 ts kanel
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 bokser flådde tomater
  • 2 røde paprika
  • 1 boks mais
  • 1 boks brune bønner
  • salt og nykvernet pepper
  • 8 små tortillapannekaker

Tilbehør

  • crème fraîche 18 %
  • 2–3 ferske røde chili
TIPS: Varier fyllet i pannekakene med det du har tilgjengelig. Foto: Columbus Leth
TIPS: Varier fyllet i pannekakene med det du har tilgjengelig. Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1.Skrell løk og hvitløk og finhakk dem. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Varm opp oljen i en kjele og stek hvitløken så vidt.

2. Tilsett kjøttet og brun det godt sammen med chili og kanel. Tilsett løk, gulrøtter og tomatpuré, og la det småkoke i 5 minutter.

3. Rens paprika og skjær i grove terninger. Bland i de flådde tomatene, paprika, mais og bønner, og la det småkoke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

4. Varm opp tortillapannekakene i ovnen i 1–2 minutter. Server pannekakene med kjøttsaus, crème fraîche og rød chili skåret i tynne skiver.

Velbekommen!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer