FYLT SØTPOTET: Fylte, søte poteter er enkelt å lage og festlig å servere. Både kikerter, poteter og ost gir en god metthetsfølelse. FOTO: Nina Malling
FYLT SØTPOTET: Fylte, søte poteter er enkelt å lage og festlig å servere. Både kikerter, poteter og ost gir en god metthetsfølelse. FOTO: Nina Malling Vis mer

Fylt søtpotet:

Mexi-fylte søtpoteter med sprø kikerter

Velg gjerne små søtpoteter, som bakes mye raskere enn de store.

Publisert

Mexi-fylte søtpoteter med sprø kikerter

4 porsjoner / Tid: 1 time 20 min

Dette trenger du:

Sprø kikerter:

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skrubb søtpotetene, og prikk hull i dem med en gaffel. Legg dem på en bakeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen i ca. 1 time, til de blir møre.
  2. Skyll kikertene, og tørk dem i et håndkle. Bland dem med olje og alle krydderne, og fordel dem på en bakeplate med bakepapir. Bak kikertene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprø.
  3. Riv cheddarosten, og fordel den over kikertene. Bak dem ytterligere i 5 minutter, slik at osten smelter og blir gyllen.
  4. Skyll rucola, skjær et snitt i de bakte potetene og klem til de åpner seg slik at det blir plass til fyllet. Fordel 1–2 ss salsa i hver, og topp med rucola, 1 ss crème fraîche og de sprø kikertene. Server straks.

Lyst på noe annet godt til middag? Da kan du prøve denne oppskriften på kylling med hasselbackpoteter og hvitvinssaus!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer