Middagstips:

Middelhavssalat med butter bean-dipp

Denne vegetariske salaten metter godt og smaker fantastisk - særlig sammen med en kremet bønnedipp.

MIDDAGSTIPS: Denne salaten smaker også godt hvis den tilsettes rester av revet kylling. FOTO: Nina Malling
MIDDAGSTIPS: Denne salaten smaker også godt hvis den tilsettes rester av revet kylling. FOTO: Nina Malling Vis mer
Publisert

Middelhavssalat med butter bean-dipp

4 porsjoner / Tid: 20 min

Ingredienser:

  • 2 dl couscous
  • 40 g pinjekjerner
  • en neve bredbladet persille
  • 1 boks butter beans, hvite bønner
  • 75 g rucola
  • 1 glass grillede artisjokkhjerter
  • 1 glass kalamata-oliven
  • 1 glass soltørkede tomater i olje
  • 150 g fetaost

Butter bean-dipp:

  • 1 boks butter beans
  • 1 glass grillede artisjokkhjerter i olje
  • 1 dl lys tahin (sesampasta)
  • 1 dl vann
  • 2 hvitløkbåter
  • saft av ½–1 sitron
  • salt
  • nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. La bønnene og artisjokkene til dippen renne av. Bland sammen med tahin, vann og presset hvitløk til en kremet konsistens i en blender eller med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  2. Hell 4 dl kokende vann over couscousen, og la den stå i ca. 10 minutter. Rist pinjenøtter i en tørr, varm panne.
  3. Hakk persillen grovt. Bland pinjekjerner og persille sammen med couscous, og fordel i det ene hjørnet av et stort salatfat.
  4. La bønnene renne av, og anrett dem på fatet sammen med skyllet rucola, artisjokker som er delt i to, oliven, soltørkede tomater og smuldret feta. Server salat med butter bean-dipp og grovt brød.

LES OGSÅ: Imponer gjestene med denne danske klassikeren

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer