MIDDAGSTIPS: Denne salaten smaker også godt hvis den tilsettes rester av revet kylling. FOTO: Nina Malling
MIDDAGSTIPS: Denne salaten smaker også godt hvis den tilsettes rester av revet kylling. FOTO: Nina Malling
Middagstips:

Middelhavssalat med butter bean-dipp

Denne vegetariske salaten metter godt og smaker fantastisk - særlig sammen med en kremet bønnedipp.

Middelhavssalat med butter bean-dipp

4 porsjoner / Tid: 20 min

Ingredienser:

  • 2 dl couscous
  • 40 g pinjekjerner
  • en neve bredbladet persille
  • 1 boks butter beans, hvite bønner
  • 75 g rucola
  • 1 glass grillede artisjokkhjerter
  • 1 glass kalamata-oliven
  • 1 glass soltørkede tomater i olje
  • 150 g fetaost

Butter bean-dipp:

  • 1 boks butter beans
  • 1 glass grillede artisjokkhjerter i olje
  • 1 dl lys tahin (sesampasta)
  • 1 dl vann
  • 2 hvitløkbåter
  • saft av ½–1 sitron
  • salt
  • nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. La bønnene og artisjokkene til dippen renne av. Bland sammen med tahin, vann og presset hvitløk til en kremet konsistens i en blender eller med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  2. Hell 4 dl kokende vann over couscousen, og la den stå i ca. 10 minutter. Rist pinjenøtter i en tørr, varm panne.
  3. Hakk persillen grovt. Bland pinjekjerner og persille sammen med couscous, og fordel i det ene hjørnet av et stort salatfat.
  4. La bønnene renne av, og anrett dem på fatet sammen med skyllet rucola, artisjokker som er delt i to, oliven, soltørkede tomater og smuldret feta. Server salat med butter bean-dipp og grovt brød.

LES OGSÅ: Imponer gjestene med denne danske klassikeren

Til forsiden