Middelhavssalat med butter bean-dipp
4 porsjoner / Tid: 20 min
Ingredienser:
- 2 dl couscous
- 40 g pinjekjerner
- en neve bredbladet persille
- 1 boks butter beans, hvite bønner
- 75 g rucola
- 1 glass grillede artisjokkhjerter
- 1 glass kalamata-oliven
- 1 glass soltørkede tomater i olje
- 150 g fetaost
Butter bean-dipp:
- 1 boks butter beans
- 1 glass grillede artisjokkhjerter i olje
- 1 dl lys tahin (sesampasta)
- 1 dl vann
- 2 hvitløkbåter
- saft av ½–1 sitron
- salt
- nykvernet pepper

Hodekålen er den nye supermaten
Slik gjør du:
- La bønnene og artisjokkene til dippen renne av. Bland sammen med tahin, vann og presset hvitløk til en kremet konsistens i en blender eller med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Hell 4 dl kokende vann over couscousen, og la den stå i ca. 10 minutter. Rist pinjenøtter i en tørr, varm panne.
- Hakk persillen grovt. Bland pinjekjerner og persille sammen med couscous, og fordel i det ene hjørnet av et stort salatfat.
- La bønnene renne av, og anrett dem på fatet sammen med skyllet rucola, artisjokker som er delt i to, oliven, soltørkede tomater og smuldret feta. Server salat med butter bean-dipp og grovt brød.