DEILIG: Når mørbraden marineres i soya, blir kjøttet ekstra mørt og får en deilig smak. Foto: All Over Press
DEILIG: Når mørbraden marineres i soya, blir kjøttet ekstra mørt og får en deilig smak. Foto: All Over Press Vis mer

Svinemørbrad

Mørbrad med grillede gulrøtter

Frisk og smakfull rett med appelsin!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 80 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften:  4

Ingredienser:

Grønnsaker

Appelsindressing

FEMKRYDDER: Femkrydder, eller 5-krydder, er en kinesisk krydderblanding som består av fem krydder - stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper. Krydderblandingen er mye brukt i Kina og Vietnam. Kilde: Wikipedia Foto: All Over Press
FEMKRYDDER: Femkrydder, eller 5-krydder, er en kinesisk krydderblanding som består av fem krydder - stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper. Krydderblandingen er mye brukt i Kina og Vietnam. Kilde: Wikipedia Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skjær vekk sener og fett fra mørbraden. Legg den i en frysepose, hell soyasaus i posen. Lukk posen, la mørbraden marinere i minst 30 minutter i kjøleskapet.
2. Varm opp ovnen til 200 grader. Legg den marinerte mørbraden i en liten langpanne kledt med bakepapir, og stek den i ovnen i ca. 30 minutter, til den akkurat så vidt er gjennomstekt. 
3. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrubb gulrøttene, og skjær av toppen og bunnen. Stek dem i en grillpanne i 3-4 minutter på hver side. Knip bønnene, og legg dem i kjelen med det kokende vannet. La dem koke i 4 minutter. Hell av vannet, og avkjøl bønnene med iskaldt vann, så de beholder den flotte, grønne fargen. Finhakk dillen. Bland sammen gulrøtter, bønner og dill i en skål.
4. Appelsindressing: Rør femkrydderet sammen med appelsinsaft og olivenolje. Krydre med salt og pepper. Hell dressingen over de varme grønnsakene, og server dem sammen med mørbrad skåret i skiver.

God middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer