Dessert:

Muffins med pastinakk

Pastinakken er en oversett grønnsak på det søte kjøkkenet. Den tilfører en søt undertone og en deiling konsistens.

FOTO: Trine Rask
FOTO: Trine Rask Vis mer
Publisert

Pastinakk-kaker

12 stykker

Ingredienser
1 pastinakk (ca. 100 g)
175 g mel
1 ts bakepulver
½ ts natron
½ ts salt
2 dl melk
175 g sukker
1 dl olivenolje
1 ts sitronsaft
1 ts vaniljesukker

Topping
100 g melis
1 ss lønnesirup
1 ss vann
1 liten håndfull hasselnøtter

1. Forvarm ovnen til 175°. Vask og skrell pastinakken, og riv den på den fine siden av et rivjern.
2. Bland mel, bakepulver, natron og salt sammen i en bolle for seg. Pisk melk, sukker, olje, sitronsaft og vaniljesukker godt sammen i en annen bolle. Når det henger sammen, bland det med melet, og tilsett revet pastinakk.
3. Fordel deigen i 12 muffinsformer, eller små brødformer, og stek dem i 20 minutter.
4. Rør melis, lønnesirup og vann sammen. Hell toppingen over de avkjølte kakene, og dryss over grovhakkede hasselnøtter.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer