Pastinakk-kaker
12 stykker
Ingredienser
1 pastinakk (ca. 100 g)
175 g mel
1 ts bakepulver
½ ts natron
½ ts salt
2 dl melk
175 g sukker
1 dl olivenolje
1 ts sitronsaft
1 ts vaniljesukker
Topping
100 g melis
1 ss lønnesirup
1 ss vann
1 liten håndfull hasselnøtter
1. Forvarm ovnen til 175°. Vask og skrell pastinakken, og riv den på den fine siden av et rivjern.
2. Bland mel, bakepulver, natron og salt sammen i en bolle for seg. Pisk melk, sukker, olje, sitronsaft og vaniljesukker godt sammen i en annen bolle. Når det henger sammen, bland det med melet, og tilsett revet pastinakk.
3. Fordel deigen i 12 muffinsformer, eller små brødformer, og stek dem i 20 minutter.
4. Rør melis, lønnesirup og vann sammen. Hell toppingen over de avkjølte kakene, og dryss over grovhakkede hasselnøtter.
