Rødbeter har et høyt næringsinnhold, og tilfører en mild syre til de intense sjokolademuffinsene.
Disse kan spises sammen med en kule is eller alene. FOTO: Trine Rask
Vis mer
TrineRask
Publisert
Sjokolade- og rødbetmuffins
12 stykker
Ingredienser 1 rødbete (ca. 165 g) 1 dl melk 200 g sukker 1 ts vanilje 1 dl olivenolje 175 g mel 30 g kakao 1⁄2 ts salt 1 ts natron 50 g mørk sjokolade
1. Forvarm ovnen til 175°. Vask og skrell rødbeten. Skjær den i mindre biter, og damp dem i ca. 1 time. Mos rødbetbitene med stavmikser sammen med melken. La massen kjøles ned til romtemperatur. Tilsett deretter sukker, vanilje og olje, og pisk det godt sammen.
2. Bland mel, kakao, salt og natron sammen i en separat skål. Hell rødbetblandingen i skålen, og rør sammen. Hakk sjokoladen i grove biter, og vend dem i.
3. Fordel deigen i 12 muffinsformer, og stek dem i 18–20 minutter.