Oppskrift:

Muffins med rød vri

Rødbeter har et høyt næringsinnhold, og tilfører en mild syre til de intense sjokolademuffinsene.

Disse kan spises sammen med en kule is eller alene. FOTO: Trine Rask
Disse kan spises sammen med en kule is eller alene. FOTO: Trine Rask Vis mer
Publisert

Sjokolade- og rødbetmuffins

12 stykker

Ingredienser
1 rødbete (ca. 165 g)
1 dl melk
200 g sukker
1 ts vanilje
1 dl olivenolje
175 g mel
30 g kakao
1⁄2 ts salt
1 ts natron
50 g mørk sjokolade

1. Forvarm ovnen til 175°. Vask og skrell rødbeten. Skjær den i mindre biter, og damp dem i ca. 1 time. Mos rødbetbitene med stavmikser sammen med melken. La massen kjøles ned til romtemperatur. Tilsett deretter sukker, vanilje og olje, og pisk det godt sammen.

2. Bland mel, kakao, salt og natron sammen i en separat skål. Hell rødbetblandingen i skålen, og rør sammen. Hakk sjokoladen i grove biter, og vend dem i.

3. Fordel deigen i 12 muffinsformer, og stek dem i 18–20 minutter.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer