MOUSSE: Mynte og sjokolade er en kjempegod kombinasjon. FOTO: Betina Hastoft
MOUSSE: Mynte og sjokolade er en kjempegod kombinasjon. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Oppskrift mousse

Myk mousse som smelter på tungen

Liker du mintsjokoladen «After Eight», vil du elske denne.

Publisert

Sjokolademousse med peppermyntesmak

Tid: 20 minutter + hviletid
Antall personer: 6

Ingredienser:

  • 2 dl melk
  • 250 g mørk sjokolade, 70 %
  • 2 eggeplommer
  • 50 g sukker
  • 1/2 dl kremfløte
  • 1 ts peppermynteekstrakt

Pynt:

  • usaltede pistasjnøtter
  • friske mynteblader

Slik gjør du:

  1. Varm melken opp til kokepunktet i en liten kjele. Hakk sjokoladen. Ta kjelen av varmen, og la den hakkede sjokoladen smelte i den varme melken.
  2. Pisk eggeplommer og sukker sammen til en luftig masse med en el-pisker. Bruk en skje til å røre eggemassen i sjokolademelkblandingen.
  3. Pisk fløten til krem i en annen bolle. Vend forsiktig kremen i sjokolademassen med en slikkepott.
  4. Smak sjokolademoussen til med peppermynteekstrakt, og fordel den i porsjonsglass. Dekk glassene med plastfolie, og sett til kjøling fram til servering. Pynt med finhakkede pistasjnøtter og mynteblader.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer