MOUSSE: Mynte og sjokolade er en kjempegod kombinasjon. FOTO: Betina Hastoft
MOUSSE: Mynte og sjokolade er en kjempegod kombinasjon. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Oppskrift mousse

Myk mousse som smelter på tungen

Liker du mintsjokoladen «After Eight», vil du elske denne.

Sjokolademousse med peppermyntesmak

Tid: 20 minutter + hviletid
Antall personer: 6

Ingredienser:

  • 2 dl melk
  • 250 g mørk sjokolade, 70 %
  • 2 eggeplommer
  • 50 g sukker
  • 1/2 dl kremfløte
  • 1 ts peppermynteekstrakt

Pynt:

  • usaltede pistasjnøtter
  • friske mynteblader

Slik gjør du:

  1. Varm melken opp til kokepunktet i en liten kjele. Hakk sjokoladen. Ta kjelen av varmen, og la den hakkede sjokoladen smelte i den varme melken.
  2. Pisk eggeplommer og sukker sammen til en luftig masse med en el-pisker. Bruk en skje til å røre eggemassen i sjokolademelkblandingen.
  3. Pisk fløten til krem i en annen bolle. Vend forsiktig kremen i sjokolademassen med en slikkepott.
  4. Smak sjokolademoussen til med peppermynteekstrakt, og fordel den i porsjonsglass. Dekk glassene med plastfolie, og sett til kjøling fram til servering. Pynt med finhakkede pistasjnøtter og mynteblader.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: