Hva er vel ikke bedre enn gjærbakst?
Kanelsnurrer, hveteboller, horn og rundstykker – ja, det finnes uendelig med smakfulle muligheter.
Men du trenger faktisk bare én deig for å komme i gang – bare se her!
LES OGSÅ: Godt å vite om sjokolade
Myke hveteboller
- Tid: 25 minutter.
- Hevetid: I alt 1 ½ time + 20 minutter.
- Steketid: 10-12 minutter.
- Antall: 16-20 boller
Ingredienser:
- 100 g smør
- 2 ½ dl melk
- 25 g gjær
- 3 ss lunkent vann
- 1 ts kardemomme
- 1 knivsodd salt
- 1 dl sukker
- 1 egg + 1 egg til
- pensling
- ca. 8 dl hvetemel
Slik gjør du:
- Smelt smør i en gryte, og rør inn melken.
- Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Tilsett kardemomme, salt og sukker. Hell i smørblandingen sammen med egget, og rør godt. Tilsett mel, litt og litt, og elt deigen til den er glatt og smidig. La deigen heve under et rent kjøkkenhåndkle på et lunt sted i 1 ½ time.
- Elt deigen godt på et meldrysset bord. OBS: Nå er deigen klar til å brukes i de øvrige oppskriftene – eller du kan bake en porsjon klassiske hveteboller slik: Form deigen til 16-20 boller, sett dem på en stekeplate med bakepapir, og la dem heve under et rent kjøkkenhåndkle i 20 minutter. Sett ovnen på 225 grader. Pensle bollene med sammenpisket egg, og stek dem i 10-15 minutter.
LES OGSÅ: Dette brødet tar bare 10 minutter å bake
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger