EN DEIG - TRE OPPSKRIFTER: Den perfekte gjærbaksten til hytteturen.  Foto: All Over Press
EN DEIG - TRE OPPSKRIFTER: Den perfekte gjærbaksten til hytteturen. Foto: All Over Press Vis mer

Mat

Én deig – tre oppskrifter

Gjærbaksten som er perfekt til hytteturen.

Publisert

Hva er vel ikke bedre enn gjærbakst?

Kanelsnurrer, hveteboller, horn og rundstykker – ja, det finnes uendelig med smakfulle muligheter.

Men du trenger faktisk bare én deig for å komme i gang – bare se her!

LES OGSÅ: Godt å vite om sjokolade

Myke hveteboller

ÉN DEIG ER ALT DU TRENGER: Da kan du lage både hveteboller, knaelsnurrkake og marsipanhorn.  Foto: All Over Press
ÉN DEIG ER ALT DU TRENGER: Da kan du lage både hveteboller, knaelsnurrkake og marsipanhorn. Foto: All Over Press Vis mer

Ingredienser: 

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en gryte, og rør inn melken.
  2. Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Tilsett kardemomme, salt og sukker. Hell i smørblandingen sammen med egget, og rør godt. Tilsett mel, litt og litt, og elt deigen til den er glatt og smidig. La deigen heve under et rent kjøkkenhåndkle på et lunt sted i 1 ½ time.
  3. Elt deigen godt på et meldrysset bord. OBS: Nå er deigen klar til å brukes i de øvrige oppskriftene – eller du kan bake en porsjon klassiske hveteboller slik: Form deigen til 16-20 boller, sett dem på en stekeplate med bakepapir, og la dem heve under et rent kjøkkenhåndkle i 20 minutter. Sett ovnen på 225 grader. Pensle bollene med sammenpisket egg, og stek dem i 10-15 minutter.


LES OGSÅ: Dette brødet tar bare 10 minutter å bake

Marsipanhorn med mandelflak

EN DEIG - TRE OPPSKRIFTER: Den perfekte gjærbaksten til hytteturen.  Foto: All Over Press
EN DEIG - TRE OPPSKRIFTER: Den perfekte gjærbaksten til hytteturen. Foto: All Over Press Vis mer

Med litt marsipanfyll i midten blir disse hornene ekstra gode.

Ingredienser:

Marsipanfyll:

Slik gjør du:

  1. Lag 1 porsjon grunnoppskrift til «Myke hveteboller», men la deigen heve i bare 30 minutter.
  2. Del deigen i 3, og rull ut hvert stykke til en sirkel på ca. 26 cm i diameter. Skjær hver sirkel i 6 like store trekanter.
  3. Marsipanfyll: Skjær marsipanen i 18 biter. Høvle smøret i tynne spon med en potetskreller. Fordel et stykke marsipan og litt smør i den brede enden av hver trekant. Rull trekantene sammen til små horn.
  4. Legg hornene på en stekeplate med bakepapir, dekk dem med et  rent kjøkkenhåndkle, og la dem heve i 20 minutter.
  5. Sett ovnen på 225 grader. Pensle hornene med sammenpisket egg, og dryss med mandelflak. Stek dem i ovnen i 10-12 minutter, og avkjøl på rist.

LES OGSÅ: Spiser du ikke fisk?

Rund kanelsnurrkake med banan

JA TAKK: Mandelsnurrkake med banan!
JA TAKK: Mandelsnurrkake med banan! Vis mer

Ingredienser:

Bananfyll:


Slik gjør du:

Cecilie pryder coveret av KKs påskeutgave Foto: Per Heimly/Allover press
Cecilie pryder coveret av KKs påskeutgave Foto: Per Heimly/Allover press Vis mer
  1. Lag 1 porsjon grunnoppskrift til «Myke hveteboller», og la den heve 1 ½ time som beskrevet i oppskriften.
     
  2. Kjevle deigen tynt ut til et rektangel på et meldrysset bord. Mos bananene med en gaffel. Bre det myke smøret utover deigen, og fordel bananmosen oppå. Dryss med sukker og kanel.
     
  3. Rull deigen sammen som en rulade fra langsiden, og skjær den i 8 like store stykker. Legg kanelsnurrene tett sammen i bunnen av en smurt springform, legg et fuktig, rent kjøkkenhåndkle over, og la kaken heve i 20 minutter.
     
  4. Sett ovnen på 200 grader. Pensle kanelsnurrkaken med sammenpisket egg, og dryss med sukker. Stek kanelsnurrkaken i ovnen i ca. 30 minutter.
     

LES OGSÅ: Baksten du kan spise hver dag

Les mer og få flere oppskrifter i KK 14-15, som er i salg fra fredag. 4. april.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer