Søppel:

Nå kan du tjene penger på søpla di!

- Et veldig fint verktøy, mener ekspert på kildesortering.

SØPPEL: Det blir veldig mye søppel, og nå kan man faktisk tjene penger på det man kaster. FOTO: NTB
SØPPEL: Det blir veldig mye søppel, og nå kan man faktisk tjene penger på det man kaster. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det kan virke som det blir mer og mer søppel å sortere og kaste i det daglige. Samtidig som produktene vi handler er bedre pakket inn enn Nansen over Grønland, er det også blitt flere dunker å fordele avfallet på.

KK har tidligere skrevet om seks ting som ofte havner i feil søppelbøtte, men nå er det kommet noe som kan gjøre kildesorteringen både morsommere og faktisk også lønnsom.

Skann og tjen

Ved å bruke den nye appen, Bower, kan man altså tjene penger på hver ting man kaster- så lenge den har en strekkode på seg.

Det fungerer på den måten at du laster ned Bower-appen og deretter skanner strekkoden på emballasjen før du kaster den i riktig beholder hjemme, eller i godkjente avfallsstasjoner rundt om i byen og parker, skriver NTB.

Et produkt skannet gir ett poeng, som tilsvarer 20 øre. Matvarekjeden Meny har inngått et sambarbeid med Bower som gjør at dersom man skanner varer med MENY-logo får man 40 øre igjen, altså dobbel pant.

Og pant er jo noe vi nordmenn er godt vant med fra brus- og ølbokser. Men visste du at det også er pant på disse?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer