Vocktail:

Nå kommer glasset som får vann til å smake vin

Har du hørt om «Vocktail»?

HER ER VOCKTAIL: Et glass som kan få vann til å smake vin. Foto: Vocktail/elle.se
HER ER VOCKTAIL: Et glass som kan få vann til å smake vin. Foto: Vocktail/elle.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har jo alle hørt at Jesus gjorde om vann til vin, men har du hørt om glasset «Vocktail» som skal få vann til å smake vin? Dette er glasset for deg som ikke vil drikke alkohol, men som synes at en drink eller et glass vin smaker godt.

Vocktail («virtual cocktail») er et glass som er utviklet av noen forskere i Singapore. Glassets funksjon er at den skal lure hjernen din til å tro at vannet du drikker av glasset faktisk er noe annet. Glasset avgir blant annet duftmolekyler som påvirker hva du faktisk smaker. Psst: Tryll frem disse 5 fastfood-rettene hjemme!

På glasset finner du også elektroder som sender ut elektropulser når tungen din treffer kanten. 180 mikroampere gir sur smak, 80 for søt smak og 40 for bitter. Du kan også koble Vocktail-en til en app og kontrollere lyset i glasset. Altså, skulle du ønske deg et glass rødt, så kan du få vannet ditt til å se rødt ut.

Nimesha Ranasinghe ved National University of Singapore, forteller til Mashable at forskerne i fremtiden håper å kunne kontrollere både temperatur og smak. Under kan du se en video av hvordan Vocktail fungerer. Kunne du ha tenkt deg å testet den?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer