Mange av oss som har vokst opp på 1970 og 1980 tallet vil kanskje ha barndomsminner om den litt forunderlige osten, som ikke akkurat er ost, men er mer som en fast yoghurt, bare at med klumper.
Det var et av barndommens mange mysterier, at mamma tross dette, likevel hadde den som fast innslag i kjøleskapet.
Lenge har osten vært forbeholdt sånne som henne - som brukte den som et slankeprodukt grunnet sitt lave fettinnhold og høye proteininnhold.
Men som kjent – og heldigvis: Selv for den med det dårligst tenkelige utgangspunktet, kan det likevel gå riktig så bra.
Nå trender også cottage cheese-en på TikTok.


Merete og ektemannen Anders starter hver morgen i sengen med dette
Markant oppsving
Det er godt.no som kan fortelle at emneknaggen #cottagecheese gir nesten 960 millioner søkeresultater på TikTok, og at #cottagecheeserecipe har over 130 millioner treff.
Også hos Tine, som er den største produsenten av cottage cheese her til lands, har de merket et markant oppsving i salget.
– Vi ser en 14 prosent vekst på salget av cottage cheese i august i år, sammenlignet med august i fjor. Det er en helt markant endring fra ett år til et annet, uttalte merkevareansvarlig Audrey Delaporte Pedersen i Tine.
Hos Tine gir de TikTok æren for det hele, og peker på at det er den utbredte bruken av stavmikseren som nå gjør osten så populær.
Når «hytteosten» mikses glatt, får den nemlig uendelig mange flere bruksmuligheter.

Slik sparte Mari 7000 kroner på mat på kun 34 dager
Uendelige muligheter
I de mange oppskriftene som nå florerer på TikTok, brukes den i alt fra iskrem-oppskrifter til pannekaker og dipp, til ostekaker og brownies - og til pastasauser - som denne:
Også her i KK har vi testet ut cottage isen til å lage is med – riktignok med litt ulike tilbakemeldinger da isen ble testet i redaksjonen.
Mange elsker også osten som den er, og inspirerer med nye bruksområder - som i denne videoen, der den blant annet brukes som pålegg på skiva sammen med litt chili og honning.
For min egen del kan jeg bare bryte sammen og tilstå, at jeg har blitt som min egen mor.
Det er et par år siden det skjedde, at jeg med jevne mellomrom begynte å ta med meg bokser med cottage cheese hjem fra butikken, som om det var en uunngåelig konsekvens av det å bli eldre.
Hvordan jeg spiser den? Gjerne med litt frukt og bær og nøtter - og med klumper og det hele.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no