Ny TikTok trend:

Nå trender denne «gamle» ingrediensen på TikTok

Og grunnen er trolig stavmikseren …

NY TIKTOK TREND: Det er et elsk eller hat produkt. Såpass kan vi røpe, om produktet som nå trender på TikTok. Foto: NTB
NY TIKTOK TREND: Det er et elsk eller hat produkt. Såpass kan vi røpe, om produktet som nå trender på TikTok. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Mange av oss som har vokst opp på 1970 og 1980 tallet vil kanskje ha barndomsminner om den litt forunderlige osten, som ikke akkurat er ost, men er mer som en fast yoghurt, bare at med klumper.

Det var et av barndommens mange mysterier, at mamma tross dette, likevel hadde den som fast innslag i kjøleskapet.

Lenge har osten vært forbeholdt sånne som henne - som brukte den som et slankeprodukt grunnet sitt lave fettinnhold og høye proteininnhold.

Men som kjent – og heldigvis: Selv for den med det dårligst tenkelige utgangspunktet, kan det likevel gå riktig så bra.

Nå trender også cottage cheese-en på TikTok.

TRENDER: Skal det være en bolle med cottage cheese? Nå trender den "gamle" osten på TikTok. Foto: NTB
TRENDER: Skal det være en bolle med cottage cheese? Nå trender den "gamle" osten på TikTok. Foto: NTB Vis mer

Markant oppsving

Det er godt.no som kan fortelle at emneknaggen #cottagecheese gir nesten 960 millioner søkeresultater på TikTok, og at #cottagecheeserecipe har over 130 millioner treff.

Også hos Tine, som er den største produsenten av cottage cheese her til lands, har de merket et markant oppsving i salget.

– Vi ser en 14 prosent vekst på salget av cottage cheese i august i år, sammenlignet med august i fjor. Det er en helt markant endring fra ett år til et annet, uttalte merkevareansvarlig Audrey Delaporte Pedersen i Tine.

Hos Tine gir de TikTok æren for det hele, og peker på at det er den utbredte bruken av stavmikseren som nå gjør osten så populær.

Når «hytteosten» mikses glatt, får den nemlig uendelig mange flere bruksmuligheter.

Uendelige muligheter

I de mange oppskriftene som nå florerer på TikTok, brukes den i alt fra iskrem-oppskrifter til pannekaker og dipp, til ostekaker og brownies - og til pastasauser - som denne:

@brittneyraetoday He’ll hate me when he finds out but at least we have an honest review of the cottage cheese pasta sauce hack!!! #highproteinrecipes #lighteneduprecipes #nutrientdense ♬ Call Me Maybe x Whitney Houston by DARCY STOKES - darcy stokes

Også her i KK har vi testet ut cottage isen til å lage is med – riktignok med litt ulike tilbakemeldinger da isen ble testet i redaksjonen.

Mange elsker også osten som den er, og inspirerer med nye bruksområder - som i denne videoen, der den blant annet brukes som pålegg på skiva sammen med litt chili og honning.

@foodswelovetoeat We all see cottage cheese having a moment and i am here for it! I used to think it was gross but as soon as i started treating it like ricotta/Burrata, a whole new world opened up! So here are 3 totally delicious ways to get yourself hooked! Also, this is not sponsored by any brand but i do have to say that my fav flavor/texture/consistency is currently @good_culture cottage cheese! It’s honestly so good and it’s packed full of protein which im loving right now! Got a flavor combo you’re digging? Drop it in the comments to share! ⭐️Cottage Cheese Toast Flavor Combos⭐️ 1️⃣ @aldiusa Protein bread, cottage cheese, @kansascitycanningco crispy chili oil, honey & flaky salt 2️⃣ Olive oil griddled sourdough rubbed with fresh garlic, cottage cheese, tomato bruschetta & balsamic glaze 3️⃣ Toasted sourdough, cottage cheese, @dalmatia_spreads fig jam, honey, toasted pistachios & flaky salt #cottagecheese #cottagecheesetoast #cottagecheeserecipes #highprotein #cheese #cheeselover #toast #cheesetoast #easybreakfast ♬ original sound - FOODS WE LOVE TO EAT

For min egen del kan jeg bare bryte sammen og tilstå, at jeg har blitt som min egen mor.

Det er et par år siden det skjedde, at jeg med jevne mellomrom begynte å ta med meg bokser med cottage cheese hjem fra butikken, som om det var en uunngåelig konsekvens av det å bli eldre.

Hvordan jeg spiser den? Gjerne med litt frukt og bær og nøtter - og med klumper og det hele.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer