NACHOS AV SØTPOTETER: Søtpotet + kylling + mais + salsa = Nam! FOTO: Nina Malling
NACHOS AV SØTPOTETER: Søtpotet + kylling + mais + salsa = Nam! FOTO: Nina Malling Vis mer

Nachos av søtpoteter:

Nachos av søtpoteter med kylling, mais og salsa

De tynne skivene av søtpotet blir lekre og sprø etter en tur i ovnen.

Nachos av søtpoteter med kylling, mais og salsa

4 porsjoner / Tid: 60 min

Dette trenger du:

  • 500 g kyllingfilet
  • 1 l grønnsakbuljong
  • 750 g søtpoteter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 1 ts knust spisskummen
  • 1 ts salt
  • 100 g maiskorn
  • 150 g revet cheddarost

Rask salsa:

  • 1 glass ferdig salsa
  • 100 g småtomater

Servering:

  • 3 vårløk
  • 1–2 avokado
  • 1 neven koriander

Slik gjør du:

  1. Vask og tørk kyllingen godt. Legg filetene i kokende buljong i en kjele. La de kok på svak varme under lokk i 15 minutter. Senk varmen, og la kyllingen trekke i ca. 10 minutter. Ta kjøttet opp, avkjøl litt, og del det i mindre biter.
  2. Sett ovnen på 175 °. Skrell eller skrubb søtpotetene, og skjær dem i så tynne skiver som mulig, gjerne på en mandolin. Legg skivene i en bolle, og bland dem med olivenolje, paprika, hvitløkpulver, spisskummen og salt.
  3. Fordel skivene på to stekeplater med bakepapir, og pass på at de ikke ligger oppå hverandre. Stek skivene på varmluft i ovnen i ca. 20 minutter, til skivene er sprø i kanten. Fordel så alle potetskivene på en plate.
  4. Fordel avrente maiskorn over sammen med kyllingkjøttet og nyrevet cheddarost. Sett så bakeplaten i ovnen i ytterligere 10 minutter, til osten er gyllen.
  5. Hakk småtomatene grovt, og bland med den ferdige salsaen.
  6. Pynt nachosskivene med vårløk, avokado og korianderblader, og server straks.

LES OGSÅ: Woket kalkun med paprika, brokkoli og nudler

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: