Nachos av søtpoteter med kylling, mais og salsa
4 porsjoner / Tid: 60 min
Dette trenger du:
- 500 g kyllingfilet
- 1 l grønnsakbuljong
- 750 g søtpoteter
- 2 ss olivenolje
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1 ts hvitløkpulver
- 1 ts knust spisskummen
- 1 ts salt
- 100 g maiskorn
- 150 g revet cheddarost
Rask salsa:
- 1 glass ferdig salsa
- 100 g småtomater

Sjokoladeterte med bakt bakte plommer og fiken - ja, takk!
Servering:
- 3 vårløk
- 1–2 avokado
- 1 neven koriander
Slik gjør du:
- Vask og tørk kyllingen godt. Legg filetene i kokende buljong i en kjele. La de kok på svak varme under lokk i 15 minutter. Senk varmen, og la kyllingen trekke i ca. 10 minutter. Ta kjøttet opp, avkjøl litt, og del det i mindre biter.
- Sett ovnen på 175 °. Skrell eller skrubb søtpotetene, og skjær dem i så tynne skiver som mulig, gjerne på en mandolin. Legg skivene i en bolle, og bland dem med olivenolje, paprika, hvitløkpulver, spisskummen og salt.
- Fordel skivene på to stekeplater med bakepapir, og pass på at de ikke ligger oppå hverandre. Stek skivene på varmluft i ovnen i ca. 20 minutter, til skivene er sprø i kanten. Fordel så alle potetskivene på en plate.
- Fordel avrente maiskorn over sammen med kyllingkjøttet og nyrevet cheddarost. Sett så bakeplaten i ovnen i ytterligere 10 minutter, til osten er gyllen.
- Hakk småtomatene grovt, og bland med den ferdige salsaen.
- Pynt nachosskivene med vårløk, avokado og korianderblader, og server straks.