Nachos av søtpoteter:

Nachos av søtpoteter med kylling, mais og salsa

De tynne skivene av søtpotet blir lekre og sprø etter en tur i ovnen.

NACHOS AV SØTPOTETER: Søtpotet + kylling + mais + salsa = Nam! FOTO: Nina Malling
NACHOS AV SØTPOTETER: Søtpotet + kylling + mais + salsa = Nam! FOTO: Nina Malling Vis mer
Publisert

Nachos av søtpoteter med kylling, mais og salsa

4 porsjoner / Tid: 60 min

Dette trenger du:

  • 500 g kyllingfilet
  • 1 l grønnsakbuljong
  • 750 g søtpoteter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 1 ts knust spisskummen
  • 1 ts salt
  • 100 g maiskorn
  • 150 g revet cheddarost

Rask salsa:

  • 1 glass ferdig salsa
  • 100 g småtomater

Servering:

  • 3 vårløk
  • 1–2 avokado
  • 1 neven koriander

Slik gjør du:

  1. Vask og tørk kyllingen godt. Legg filetene i kokende buljong i en kjele. La de kok på svak varme under lokk i 15 minutter. Senk varmen, og la kyllingen trekke i ca. 10 minutter. Ta kjøttet opp, avkjøl litt, og del det i mindre biter.
  2. Sett ovnen på 175 °. Skrell eller skrubb søtpotetene, og skjær dem i så tynne skiver som mulig, gjerne på en mandolin. Legg skivene i en bolle, og bland dem med olivenolje, paprika, hvitløkpulver, spisskummen og salt.
  3. Fordel skivene på to stekeplater med bakepapir, og pass på at de ikke ligger oppå hverandre. Stek skivene på varmluft i ovnen i ca. 20 minutter, til skivene er sprø i kanten. Fordel så alle potetskivene på en plate.
  4. Fordel avrente maiskorn over sammen med kyllingkjøttet og nyrevet cheddarost. Sett så bakeplaten i ovnen i ytterligere 10 minutter, til osten er gyllen.
  5. Hakk småtomatene grovt, og bland med den ferdige salsaen.
  6. Pynt nachosskivene med vårløk, avokado og korianderblader, og server straks.

LES OGSÅ: Woket kalkun med paprika, brokkoli og nudler

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer