Dessert:

Noe godt i glass

Prøv denne smakfulle desserten med epler og pistasjnøtter.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Epletrifli med pistasjnøttcrumble

4 porsjoner
Tid: 40 min
Ovnstid: 15 min

Ingredienser

  • 5 epler
  • ½ dl vann
  • 50 g sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 dl kremfløte

Pistasjnøttcrumble

  • 40 g usaltede pistasjnøtter
  • 40 g hvetemel
  • 50 g smør
  • 25 g sukker
  1. Skrell eplene, og skjær dem i terninger. Kok dem i en kasserolle med vann i ca. 15 minutter, til de er møre. Tilsett sukker, og smak til med sitronsaft. La det småkoke i 5 minutter, og avkjøl.
  2. Pistasjnøttcrumble: Skru ­ovnen på 180°. Kjør pistasj­nøtter, mel, smør og sukker i en blender eller food-processor til det blir en crumble.
  3. Smuldre crumblen ut på en bakeplate med bakepapir, og stek den i ovnen i ca. 15 ­minutter, til den er gyllen og sprø. Avkjøl.
  4. Pisk fløten til krem med en elektrisk pisker i en skål. ­Anrett eplekompotten i glass, og topp med pistasjnøtt­crumble og krem.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer