Dessert:

Nøttekake med søt vri

Valnøttkake med appelsin og kanel, servert med hvit sjokoladekrem.

FOTO: Mikkel Karstad
FOTO: Mikkel Karstad Vis mer
Publisert

4 personer

Ingredienser
Valnøttkake

4 egg
250 g mykt smør
250 g sukker
saft og revet skall av 1 økologisk appelsin
150 g hvetemel
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
litt salt
250 g hakkede valnøtter

Hvit sjokoladekrem
2 dl fløte
200 g hvit sjokolade

1. Valnøttkake: Skill eggene, og hell eggehviter i en skål og eggeplommer i en annen. Pisk hvitene stive. Ta fram en tredje skål, og ha smør og sukker i den, og pisk det sammen til en luftig masse. 2. Tilsett eggeplommene, saften og det finrevne skallet fra appelsinen, og pisk det godt sammen. Tilsett deretter hvetemel, kanel, vaniljesukker, bakepulver og salt. Vend forsiktig de stivpiskede eggehvitene i deigen, og til sist de hakkede valnøttene.
3. Ha deigen i en smurt springform, og stek valnøttkaken på 160° i 35–40 minutter. Sjekk med en liten kniv eller trepinne om den har stekt lenge nok. Den kan gjerne være litt myk i midten. La kaken avkjøles, og server den med hvit sjokoladekrem.
4. Hvit sjokoladekrem: Hell fløten i en gryte, og varm den forsiktig opp. Hakk den hvite sjokoladen, og ha den i en bolle. Hell den varme fløten over sjokoladen under om­røring inntil den er helt smeltet og ensartet. Sett kremen til avkjøling i kjøleskapet. Når kremen er blitt helt kald, piskes den forsiktig, helst bare for hånd, med en håndvisp, fordi den raskt får riktig konsistens, og fordi den vil skille seg hvis den piskes for hardt. Server kremen til valnøttkaken.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer