Dessert:

Nøttekake med søt vri

Valnøttkake med appelsin og kanel, servert med hvit sjokoladekrem.

FOTO: Mikkel Karstad
FOTO: Mikkel Karstad Vis mer
Publisert

4 personer

IngredienserValnøttkake4 egg250 g mykt smør250 g sukkersaft og revet skall av 1 økologisk appelsin150 g hvetemel1 ts kanel1 ts vaniljesukker1 ts bakepulverlitt salt250 g hakkede valnøtter

Hvit sjokoladekrem2 dl fløte200 g hvit sjokolade

1. Valnøttkake: Skill eggene, og hell eggehviter i en skål og eggeplommer i en annen. Pisk hvitene stive. Ta fram en tredje skål, og ha smør og sukker i den, og pisk det sammen til en luftig masse. 2. Tilsett eggeplommene, saften og det finrevne skallet fra appelsinen, og pisk det godt sammen. Tilsett deretter hvetemel, kanel, vaniljesukker, bakepulver og salt. Vend forsiktig de stivpiskede eggehvitene i deigen, og til sist de hakkede valnøttene.3. Ha deigen i en smurt springform, og stek valnøttkaken på 160° i 35–40 minutter. Sjekk med en liten kniv eller trepinne om den har stekt lenge nok. Den kan gjerne være litt myk i midten. La kaken avkjøles, og server den med hvit sjokoladekrem.4. Hvit sjokoladekrem: Hell fløten i en gryte, og varm den forsiktig opp. Hakk den hvite sjokoladen, og ha den i en bolle. Hell den varme fløten over sjokoladen under om­røring inntil den er helt smeltet og ensartet. Sett kremen til avkjøling i kjøleskapet. Når kremen er blitt helt kald, piskes den forsiktig, helst bare for hånd, med en håndvisp, fordi den raskt får riktig konsistens, og fordi den vil skille seg hvis den piskes for hardt. Server kremen til valnøttkaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer