NUDLER PASSER OGSÅ: Det er kanskje aller best med fullkornris til denne, men synes du det tar lang tid, passer det fint med nudler også.  Foto: All Over Press
NUDLER PASSER OGSÅ: Det er kanskje aller best med fullkornris til denne, men synes du det tar lang tid, passer det fint med nudler også. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Oksekjøtt med grønne bønner

Rågod og enkel wok med deilige grønne bønner.

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 1 dl soyasaus
  • 2 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 ss maisenna

I tillegg:

  • 300 g mørt oksekjøtt i strimler
  • litt olje til steking
  • 200 g grønne bønner med avskårede tupper
  • 2 fedd hvitløk i tynne skiver
  • 1 rødløk i båter

Tilbehør:

  • kokt ris eller nudler
TIPS: Denne retten kan også lages med kylling eller svin. Foto: All Over Press
TIPS: Denne retten kan også lages med kylling eller svin. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Rør sammen soyasaus, vann, sukker, ingefær og maisenna til dressing.
2. Brun kjøttet i litt olje i en supervarm wok. Ta det opp. Stek bønnene i 2‒3 minutter.
Tilsett hvitløk og løk, og stek det i ytterligere 1minutt.
3. Tilsett kjøttet sammen med dressingen, og varm det hele i ½‒1 minutt. Server wokretten med ris eller nudler.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: