<strong>LUKSUSFREDAG:</strong> Grønnsakene passer også perfekt til stekt kylling eller en svinekotelett. Foto: All Over Press
LUKSUSFREDAG: Grønnsakene passer også perfekt til stekt kylling eller en svinekotelett. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Oksemørbrad med rotfrukter og estragon

Slik lager du helt fantastiske rotfrukter til fredagshyggen!

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter

Antall porsoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser

  • 300 g små pastinakker
  • 300 g små persillerøtter
  • 1 bunt små gulrøtter
  • 4 fedd hvitløk, knust
  • ¼ dl sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • salt

Mørbrad:

  • 2 flotte mørbradbiffer
  • litt olje
  • salt og pepper

I tillegg:

  • 100 g smør
  • masse estragon
  • salat
<strong>TIPS:</strong> Bruk de røttene du finner: gulrot, pastinakk, persillerot, jordskokk, sellerirot og rødbeter er alle gode i denne retten. Foto: All Over Press
TIPS: Bruk de røttene du finner: gulrot, pastinakk, persillerot, jordskokk, sellerirot og rødbeter er alle gode i denne retten. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrubb eller skrell rotfruktene. Del dem ev. i mindre biter. Vend dem sammen med knust hvitløk, sitron, olivenolje og salt, og bak dem ved 220° i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre og gylne. 
2. Stek kjøttet i litt olje, og krydre med salt og pepper. Hvis du vil ha den rosa, skal den ha 56°–58° i midten. 
3. Vend de varme rotfruktene sammen med masse revet estragon. Server biffene med rotfrukter og en enkel salat til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer