<strong>KJAPP VARIANT:</strong> Har du ikke tid til å lage den hjemmelagde dressingen, kan du bruke en søt chilisaus fra butikken. Godt, det også! Foto: All Over Press
KJAPP VARIANT: Har du ikke tid til å lage den hjemmelagde dressingen, kan du bruke en søt chilisaus fra butikken. Godt, det også! Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Oksespyd med pak choi og peanøttsaus

Disse lekre oksespydene må prøves. Herlig hverdagsmat.

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall posjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • ½ dl limesaft
  • ½ dl soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 1 ts finhakket grønn chili
  • 250 g god biff
  • spyd
  • olje til steking
  • 4‒5 pak choi
  • olje til steking
  • 1 lime, saften
  • salt
  • kokt ris, gjerne fullkornsris

Dressing

  • 1 håndfull koriander
  • 1 dl peanøtter
  • ½ dl soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 1 ts finhakket grønn chili
  • ½ dl vann
<strong>TIPS:</strong> Du kan også bruke marinaden til kylling eller store reker.  Foto: All Over Press
TIPS: Du kan også bruke marinaden til kylling eller store reker. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Rør sammen lime, soyasaus, sukker og chili. Skjær opp biffen så tynt som mulig. Ha kjøttet i marinaden, og la det trekke i 15‒20 minutter i romtemperatur eller natten over i kjøleskap. Sett kjøttet tett sammen på spyd, og stek spydene i litt olje i en varm panne.
2. Imens blender du koriander, peanøtter, soyasaus, sukker og chili i en blender, og sper med kaldt vann (eller knuser det i en morter).
3. Del pak choiene i blader, stek dem hardt i litt olje i en varm panne i 3‒5 minutter. Krydre med salt og limesaft. Server spyd, pak choi, dressing og ris.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer