One-pot-pasta caprese med kjøttboller
4 porsjoner / Tid: 50 min
Dette trenger du:
- 500 g små tomater
- olivenolje
- 400 g karbonadedeig
- 1 ts salt
- 1 løk
- 2 hvitløkbåter
- 1 neve persille
- 1 egg
Pasta i tomatsaus:
- 1 løk
- 3 hvitløkbåter
- 1 ss olivenolje til steking
- ½ ss tørket oregano
- ½ ss tørket basilikum
- salt og nykvernet pepper
- 2 bokser hakkede tomater
- ½ l vann
- 1 ss rødvinseddik
- 400 g pastaskruer
- 250 g mozzarella
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader. Skyll tomatene, bland med olje, og fordel dem på en bakeplate med bakepapir.
- Tilsett salt i karbonadedeigen. Finhakk løk og hvitløk. Skyll og finhakk persillen. Rør løk, hvitløk, persille og egg sammen med kjøttet til en farse.
- Form til små, runde kjøttboller, og fordel dem på bakeplaten sammen med tomatene. Sett platen i ovnen i ca. 15 minutter til kjøttbollene er nesten gjennomstekt og tomatene er varme.
- Rens og hakk løk og hvitløk. Stek det i olje i en kjele som kan settes i ovnen. Tilsett oregano, basilikum, salt og pepper.
- Hell hakkede tomater, vann og rødvinseddik i kjelen, og la det koke opp. Tilsett pastaskruer, sett på lokk, og la koke i ca. 15 minutter, til pastaen er al dente.
- Smak sausen til, og bland med kjøttboller og bakte tomater. Fordel mozzarella revet i mindre biter i retten, og sett den i ovnen i 5–10 minutter ved 200 grader, til osten smelter.
Pssst, har du lyst på noe annet godt? Da bør du prøve denne oppskriften på Paneer curry med nanbrød!