PASTA OG KJØTTBOLLER: En gryte er perfekt hverdagsmat. Her lages pasta og saus samtidig. FOTO: Nina Malling
PASTA OG KJØTTBOLLER: En gryte er perfekt hverdagsmat. Her lages pasta og saus samtidig. FOTO: Nina MallingVis mer

Pasta og kjøttboller:

One-pot-pasta caprese med kjøttboller

Hvis du ikke har en kjele som kan settes i ovnen, kan du helle retten over i en ildfast form før den settes i ovnen.

One-pot-pasta caprese med kjøttboller

4 porsjoner / Tid: 50 min

Dette trenger du:

  • 500 g små tomater
  • olivenolje
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 1 løk
  • 2 hvitløkbåter
  • 1 neve persille
  • 1 egg

Pasta i tomatsaus:

  • 1 løk
  • 3 hvitløkbåter
  • 1 ss olivenolje til steking
  • ½ ss tørket oregano
  • ½ ss tørket basilikum
  • salt og nykvernet pepper
  • 2 bokser hakkede tomater
  • ½ l vann
  • 1 ss rødvinseddik
  • 400 g pastaskruer
  • 250 g mozzarella

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skyll tomatene, bland med olje, og fordel dem på en bakeplate med bakepapir.
  2. Tilsett salt i karbonadedeigen. Finhakk løk og hvitløk. Skyll og finhakk persillen. Rør løk, hvitløk, persille og egg sammen med kjøttet til en farse.
  3. Form til små, runde kjøttboller, og fordel dem på bakeplaten sammen med tomatene. Sett platen i ovnen i ca. 15 minutter til kjøttbollene er nesten gjennomstekt og tomatene er varme.
  4. Rens og hakk løk og hvitløk. Stek det i olje i en kjele som kan settes i ovnen. Tilsett oregano, basilikum, salt og pepper.
  5. Hell hakkede tomater, vann og rødvinseddik i kjelen, og la det koke opp. Tilsett pastaskruer, sett på lokk, og la koke i ca. 15 minutter, til pastaen er al dente.
  6. Smak sausen til, og bland med kjøttboller og bakte tomater. Fordel mozzarella revet i mindre biter i retten, og sett den i ovnen i 5–10 minutter ved 200 grader, til osten smelter.

Pssst, har du lyst på noe annet godt? Da bør du prøve denne oppskriften på Paneer curry med nanbrød!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: