Små lime-ostekaker
12 stk.Tid: 45 minSteketid: 12 minKjøletid: 4–5 timer
Kjeksbunn150 g smør300 g Digestive-kjeks
Ostekake4 gelatinplater400 kremost naturell125 g melis1 lime1 dl crème fraîche, 18 %4 dl kremfløte
Sitrusfrukt2 appelsiner1 blodappelsin1 grapefrukt1 usprøytet limefersk mynte
1. Kjeksbunn: Skru ovnen på 200°. Smelt smøret i en liten kasserolle. Knus kjeksene fint i en food processor eller for hånd. Rør smør og kjeks sammen i en bolle. Fordel kjeksmassen i bunnen av ca. 12 muffinsformer (bruk f.eks. silikonform), og press godt sammen. Stek kjeksbunnene i ovnen i 10–12 minutter, til de er gylne på overflaten. Ta dem ut av ovnen, og la dem avkjøles helt på en rist.2. Ostekake: Legg gelatinen i bløt i en skål. Press vannet ut av gelatinen, legg den i en ildfast form, og smelt gelatinen over vannbad. Rør kremost sammen med melis i en bolle, og tilsett deretter limesaft og crème fraîche. Rør sammen til kremen er jevn og ensartet. Sil gelatinen i ostekremen, og rør det raskt sammen.3. Pisk fløten til krem med en elektrisk pisker i en skål, og vend den i ostekremen. Fordel fløteostkremen i muffinsformene oppå de stekte kjeksbunnene, og smør den ut i et jevnt lag. Sett kakene i kjøleskapet i 4–5 timer, gjerne natten over.4. Til servering: Skjær sitrusfruktene i fileter, og ha dem i en skål. Press ostekakene ut av formen, pynt dem med litt finrevet limeskall og mynte, og server med sitrusfrukter.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger