Små lime-ostekaker
12 stk.
Tid: 45 min
Steketid: 12 min
Kjøletid: 4–5 timer
Kjeksbunn
150 g smør
300 g Digestive-kjeks
Ostekake
4 gelatinplater
400 kremost naturell
125 g melis
1 lime
1 dl crème fraîche, 18 %
4 dl kremfløte
Sitrusfrukt
2 appelsiner
1 blodappelsin
1 grapefrukt
1 usprøytet lime
fersk mynte
1. Kjeksbunn: Skru ovnen på 200°. Smelt smøret i en liten kasserolle. Knus kjeksene fint i en food processor eller for hånd. Rør smør og kjeks sammen i en bolle. Fordel kjeksmassen i bunnen av ca. 12 muffinsformer (bruk f.eks. silikonform), og press godt sammen. Stek kjeksbunnene i ovnen i 10–12 minutter, til de er gylne på overflaten. Ta dem ut av ovnen, og la dem avkjøles helt på en rist.
2. Ostekake: Legg gelatinen i bløt i en skål. Press vannet ut av gelatinen, legg den i en ildfast form, og smelt gelatinen over vannbad. Rør kremost sammen med melis i en bolle, og tilsett deretter limesaft og crème fraîche. Rør sammen til kremen er jevn og ensartet. Sil gelatinen i ostekremen, og rør det raskt sammen.
3. Pisk fløten til krem med en elektrisk pisker i en skål, og vend den i ostekremen. Fordel fløteostkremen i muffinsformene oppå de stekte kjeksbunnene, og smør den ut i et jevnt lag. Sett kakene i kjøleskapet i 4–5 timer, gjerne natten over.
4. Til servering: Skjær sitrusfruktene i fileter, og ha dem i en skål. Press ostekakene ut av formen, pynt dem med litt finrevet limeskall og mynte, og server med sitrusfrukter.