Oppskrift ostekake:

Ostekake med en vri!

Om du vil ha et alternativ til den tradisjonelle ostekaka er denne oppskriften perfekt!

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Små lime-ostekaker

12 stk.
Tid: 45 min
Steketid: 12 min
Kjøletid: 4–5 timer

Kjeksbunn
150 g smør
300 g Digestive-kjeks

Ostekake
4 gelatinplater
400 kremost naturell
125 g melis
1 lime
1 dl crème fraîche, 18 %
4 dl kremfløte

Sitrusfrukt
2 appelsiner
1 blodappelsin
1 grapefrukt
1 usprøytet lime
fersk mynte

1. Kjeksbunn: Skru ovnen på 200°. Smelt smøret i en liten kasserolle. Knus kjeksene fint i en food processor eller for hånd. Rør smør og kjeks sammen i en bolle. Fordel kjeks­massen i bunnen av ca. 12 muffins­former (bruk f.eks. silikon­form), og press godt sammen. Stek kjeksbunnene i ovnen i 10–12 minutter, til de er gylne på overflaten. Ta dem ut av ovnen, og la dem ­avkjøles helt på en rist.
2. Ostekake: Legg gelatinen i bløt i en skål. Press vannet ut av gelatinen, legg den i en ildfast form, og smelt gelatin­en over vannbad. Rør kremost sammen med melis i en bolle, og tilsett deretter limesaft og crème fraîche. Rør sammen til kremen er jevn og ensartet. Sil gelatinen i ostekremen, og rør det raskt sammen.
3. Pisk fløten til krem med en elektrisk pisker i en skål, og vend den i oste­kremen. Fordel fløteost­kremen i muffins­formene oppå de ­stekte kjeksbunnene, og smør den ut i et jevnt lag. Sett ­kakene i kjøleskapet i 4–5 timer, gjerne ­natten over.
4. Til servering: Skjær sitrusfruktene i fileter, og ha dem i en skål. Press ostekakene ut av formen, pynt dem med litt finrevet limeskall og mynte, og server med sitrusfrukter.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer