Ostekake med kongen av Danmark
Tid: 25 minutter / Hviletid: 4 timer / Antall personer: 12
Ingredienser:
- 200 g Digestive-kjeks
- 1 ss sukker
- 60 g smør
- 1 rund springform, 18 cm i diameter
Ostekrem:
- 8 plater gelatin
- 2 eggeplommer
- 100 g sukker
- 200 g kremost naturell, f.eks. Philadelphia
- frøene av ½ vaniljestang
- 200 g gresk yoghurt, 10 %
- skallet av 1 usprøytet sitron
- 3 eggehviter
- 2 dl kremfløte
Til servering:
- 100 g Kongen av Danmark-drops
- 50 g blåbær

3 kaker du fortjener å spise i dag!
Slik gjør du:
- Knus kjeks og sukker helt fint i en blender eller food-prosessor. Smelt smøret, og kjør det sammen med kjeksmassen. Trykk kjeksblandingen ut i springformen. Sett til kjøling.
- OSTEKREM: Legg gelatinplater til bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. Ta gelatinen opp av vannet, klem den lett, og smelt den forsiktig i en ildfast bolle over vannbad. Avkjøl gelatinen helt.
- Pisk eggeplommer og sukker sammen med en elektrisk mikser til en luftig masse. Rør kremost i med en skje. Rør vaniljekorn i sammen med yoghurt, finrevet sitronskall og smeltet gelatin. Pisk eggehvitene stive i en bolle, og vend dem forsiktig i kremen.
- Pisk kremfløten til krem i en annen bolle, og vend den i ostekremen. Fordel kremen over kjeksbunnen. Dekk kakeformen med plastfolie, og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer.
- SERVERING: Knus dropsene helt fint i en blender, og dryss dem i et jevnt lag over kaken. Pynt med blåbær, og server.
LES OGSÅ: Kakedrøm med bær og nøtter