OSTEKAKE MED KONGEN AV DANMARK: Hvorfor ikke prøve å lage denne ostekaken med en vri? FOTO: Martin Tanggaard
OSTEKAKE MED KONGEN AV DANMARK: Hvorfor ikke prøve å lage denne ostekaken med en vri? FOTO: Martin Tanggaard Vis mer

Ostekake:

Ostekake med Kongen av Danmark

Dropsene sammen med den milde smaken av kremost og vanilje sender deg rett til godishimmelen!

Ostekake med kongen av Danmark

Tid: 25 minutter / Hviletid: 4 timer / Antall personer: 12

Ingredienser:

  • 200 g Digestive-kjeks
  • 1 ss sukker
  • 60 g smør
  • 1 rund springform, 18 cm i diameter

Ostekrem:

  • 8 plater gelatin
  • 2 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 200 g kremost naturell, f.eks. Philadelphia
  • frøene av ½ vaniljestang
  • 200 g gresk yoghurt, 10 %
  • skallet av 1 usprøytet sitron
  • 3 eggehviter
  • 2 dl kremfløte

Til servering:

  • 100 g Kongen av Danmark-drops
  • 50 g blåbær

Slik gjør du:

  1. Knus kjeks og sukker helt fint i en blender eller food-prosessor. Smelt smøret, og kjør det sammen med kjeksmassen. Trykk kjeksblandingen ut i springformen. Sett til kjøling.
  2. OSTEKREM: Legg gelatinplater til bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. Ta gelatinen opp av vannet, klem den lett, og smelt den forsiktig i en ildfast bolle over vannbad. Avkjøl gelatinen helt.
  3. Pisk eggeplommer og sukker sammen med en elektrisk mikser til en luftig masse. Rør kremost i med en skje. Rør vaniljekorn i sammen med yoghurt, finrevet sitronskall og smeltet gelatin. Pisk eggehvitene stive i en bolle, og vend dem forsiktig i kremen.
  4. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle, og vend den i ostekremen. Fordel kremen over kjeksbunnen. Dekk kakeformen med plastfolie, og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer.
  5. SERVERING: Knus dropsene helt fint i en blender, og dryss dem i et jevnt lag over kaken. Pynt med blåbær, og server.

LES OGSÅ: Kakedrøm med bær og nøtter

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: