OSTEPAI MED ITALIENSKE SMAKER: Basilikum, tomater og mozzarelle er smaker vi forbinder med Italia og her er alt blandet i en smakfull pai som du kan servere med tynne skiver italiensk skinke og små kuler mozzarella som pynt, Foto: All Over Press
OSTEPAI MED ITALIENSKE SMAKER: Basilikum, tomater og mozzarelle er smaker vi forbinder med Italia og her er alt blandet i en smakfull pai som du kan servere med tynne skiver italiensk skinke og små kuler mozzarella som pynt, Foto: All Over Press Vis mer

Pai

Ostepai med smak av Italia

En pai kan du raskt lage til fredagskosen.

ALLERS.NO: Ferdig paideig fra kjøledisken er fantastisk lettvint å bruke og den trenger ikke forstekes før paibunnen fylles. 

Skinke- og ostepai forbindes ofte med Frankrike, men denne har en italiensk vri.

Ostepai som i Italia

(4–6 porsjoner)

Paidei​g:
3 dl hvetemel
2 ss kaldt vann
125 g smør

Fyll:
1 løk
15 basilikumblader
100 g soltørkede tomater i olje
150 g god spekeskinke i skiver
ca. 150 g revet mozzarellaost
3 dl kremfløte
3 egg

Pynt:
mini-mozzarella eller 1 stk. mozzarella
spekeskinke
basilikum
soltørkede tomater

Slik gjør du:

1. Arbeid deigen raskt sammen i en food prosessor. Trykk deigen ut i en paiform, ca. 24 cm i diameter. La den stå kaldt i ca. 30 minutter.

2. Skrell og finhakk løken. Skjær basilikum, tomat og skinke i strimler. Bland med løken. 

3. Rør sammen mozzarella, fløte og egg. Tilsett salt og pepper. Legg fyllet i paiskallet, og fordel eggeblandingen over fyllet.

LAG PAIDEIGEN SELV:Med en food prosessor kan deigen fort blandes sammen og trykkes ut i formen. Fyllet blander du mens paideigen avkjøles i kjøleskapet.  Foto: All Over Press
LAG PAIDEIGEN SELV:Med en food prosessor kan deigen fort blandes sammen og trykkes ut i formen. Fyllet blander du mens paideigen avkjøles i kjøleskapet. Foto: All Over Press Vis mer

4. Stek paien midt i ovnen ved 200˚ til overflaten har fin farge 
i 30–40 minutter. Avkjøl litt. Pynt paien og server.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: