Ovnsbakte scampi og blomkål i tomatsaus

Spicy nudelsuppe med kjempereker
4 porsjoner / Tid: 40 min
Dette trenger du:
- ca. 28 scampi (kjøp miljømerkede)
- olje til steking
- 1 liten blomkål
- 1 ½ boks hakkede tomater (600 g)
- 3 dl grønnsakbuljongterning
- 150 g fetaost
- ½ frisk rød chilipepper
- salt
- 1 potte timian
Ris med gurkemeie:
- 200 g ris
- 1 ss gurkemeie
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 °. Tin og rens scampiene, og fjern tarmstrengen. Stek dem et par minutter i olje i en gryte som kan settes i ovnen.
- Skyll blomkålen, og del den i mindre buketter. Stek dem kort sammen med scampiene. Tilsett hakkede tomater og grønnsakbuljongen.
- Skjær fetaost i store biter, og bland dem i gryten. Rens chili, skjær den i fine terninger, og ha i gryten. Krydre med salt og timian. Gjem litt timian til pynt. Sett gryten i ovnen i ca. 20 minutter.
- Kok ris etter anvisning på pakken med gurkemeie i kokevannet. Server gryteretten sammen med risen, som pyntes med frisk timian.
LES OGSÅ: Gateau Marcel-kake som smelter på tungen