Scampi:

Ovnsbakte scampi og blomkål i tomatsaus

Vi sier bare NAM!

SCAMPI: Bruk en gryte med jernhåndtak, slik at den tåler å settes i ovnen. FOTO: Columbus Leth
SCAMPI: Bruk en gryte med jernhåndtak, slik at den tåler å settes i ovnen. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Ovnsbakte scampi og blomkål i tomatsaus

4 porsjoner / Tid: 40 min

Dette trenger du:

  • ca. 28 scampi (kjøp miljømerkede)
  • olje til steking
  • 1 liten blomkål
  • 1 ½ boks hakkede tomater (600 g)
  • 3 dl grønnsakbuljongterning
  • 150 g fetaost
  • ½ frisk rød chilipepper
  • salt
  • 1 potte timian

Ris med gurkemeie:

  • 200 g ris
  • 1 ss gurkemeie

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 °. Tin og rens scampiene, og fjern tarmstrengen. Stek dem et par minutter i olje i en gryte som kan settes i ovnen.
  2. Skyll blomkålen, og del den i mindre buketter. Stek dem kort sammen med scampiene. Tilsett hakkede tomater og grønnsakbuljongen.
  3. Skjær fetaost i store biter, og bland dem i gryten. Rens chili, skjær den i fine terninger, og ha i gryten. Krydre med salt og timian. Gjem litt timian til pynt. Sett gryten i ovnen i ca. 20 minutter.
  4. Kok ris etter anvisning på pakken med gurkemeie i kokevannet. Server gryteretten sammen med risen, som pyntes med frisk timian.

LES OGSÅ: Gateau Marcel-kake som smelter på tungen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer