SCAMPI: Bruk en gryte med jernhåndtak, slik at den tåler å settes i ovnen. FOTO: Columbus Leth
SCAMPI: Bruk en gryte med jernhåndtak, slik at den tåler å settes i ovnen. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Scampi:

Ovnsbakte scampi og blomkål i tomatsaus

Vi sier bare NAM!

Ovnsbakte scampi og blomkål i tomatsaus

4 porsjoner / Tid: 40 min

Dette trenger du:

  • ca. 28 scampi (kjøp miljømerkede)
  • olje til steking
  • 1 liten blomkål
  • 1 ½ boks hakkede tomater (600 g)
  • 3 dl grønnsakbuljongterning
  • 150 g fetaost
  • ½ frisk rød chilipepper
  • salt
  • 1 potte timian

Ris med gurkemeie:

  • 200 g ris
  • 1 ss gurkemeie

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 °. Tin og rens scampiene, og fjern tarmstrengen. Stek dem et par minutter i olje i en gryte som kan settes i ovnen.
  2. Skyll blomkålen, og del den i mindre buketter. Stek dem kort sammen med scampiene. Tilsett hakkede tomater og grønnsakbuljongen.
  3. Skjær fetaost i store biter, og bland dem i gryten. Rens chili, skjær den i fine terninger, og ha i gryten. Krydre med salt og timian. Gjem litt timian til pynt. Sett gryten i ovnen i ca. 20 minutter.
  4. Kok ris etter anvisning på pakken med gurkemeie i kokevannet. Server gryteretten sammen med risen, som pyntes med frisk timian.

LES OGSÅ: Gateau Marcel-kake som smelter på tungen

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: