PAD THAI: Start uka med denne deilige asiatiske fastfood-retten. FOTO: Kirsi-Marja Savola
PAD THAI: Start uka med denne deilige asiatiske fastfood-retten. FOTO: Kirsi-Marja SavolaVis mer

Pad thai:

Pad thai med kylling og tofu

Dette er asiatisk fastfood på sitt beste.

Pad thai med kylling & tofu

4 porsjoner

Dette trenger du:

  • 2 kyllingfileter
  • 400 g risnudler
  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløkfed
  • 5 cm fersk ingefær
  • 2 røde chilifrukter
  • 2 gulrøtter
  • 1 pakke fast tofu
  • 3/4 dl rapsolje
  • 2 egg
  • ½–1 dl fiskesaus
  • 3 ss tamarindpasta
  • saft av 2 lime
  • 2 dl bønnespirer

Til servering:

  • salte peanøtter
  • fersk koriander

Slik gjør du:

  1. Kok kyllingfiletene i lettsaltet vann i ca. 20 min. Kjøttkraften skal være klar, ikke rosa. Tilbered nudlene etter pakkens anvisninger. Hell av vannet, og skyll dem i kaldt vann.
  2. Skrell og hakk løk og hvitløk. Skrell og riv ingefæren. Kjerne ut chilien, og skjær den i tynne ringer. Skrell gulrøttene, og skjær dem i terninger. Skjær tofu i terninger. Skjær kyllingfiletene i tynne skiver.
  3. Stek løk, hvitløk, ingefær, chili og guløtter i olje i en stekepanne et par minutter under omrøring. Tilsett eggene, og rør om. Bland i nudler, kylling og ev. litt ekstra olje. Stek et par minutter. Tilsett tofu, fiskesaus, tamarindpasta og limesaft. La alt bli varmt. Bland i bønnespirene, og dra pannen bort fra varmen. Strø peanøtter og koriander over. Server.

LES OGSÅ: 6 gode vegetariske koseretter du kommer til å elske

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: