Pad thai med kylling & tofu

Glem sushi - nå er det poké som gjelder!
4 porsjoner
Dette trenger du:
- 2 kyllingfileter
- 400 g risnudler
- 2 sjalottløk
- 2 hvitløkfed
- 5 cm fersk ingefær
- 2 røde chilifrukter
- 2 gulrøtter
- 1 pakke fast tofu
- 3/4 dl rapsolje
- 2 egg
- ½–1 dl fiskesaus
- 3 ss tamarindpasta
- saft av 2 lime
- 2 dl bønnespirer
Til servering:
- salte peanøtter
- fersk koriander
Slik gjør du:
- Kok kyllingfiletene i lettsaltet vann i ca. 20 min. Kjøttkraften skal være klar, ikke rosa. Tilbered nudlene etter pakkens anvisninger. Hell av vannet, og skyll dem i kaldt vann.
- Skrell og hakk løk og hvitløk. Skrell og riv ingefæren. Kjerne ut chilien, og skjær den i tynne ringer. Skrell gulrøttene, og skjær dem i terninger. Skjær tofu i terninger. Skjær kyllingfiletene i tynne skiver.
- Stek løk, hvitløk, ingefær, chili og guløtter i olje i en stekepanne et par minutter under omrøring. Tilsett eggene, og rør om. Bland i nudler, kylling og ev. litt ekstra olje. Stek et par minutter. Tilsett tofu, fiskesaus, tamarindpasta og limesaft. La alt bli varmt. Bland i bønnespirene, og dra pannen bort fra varmen. Strø peanøtter og koriander over. Server.
LES OGSÅ: 6 gode vegetariske koseretter du kommer til å elske