<strong>PAD THAI:</strong> Start uka med denne deilige asiatiske fastfood-retten. FOTO: Kirsi-Marja Savola
PAD THAI: Start uka med denne deilige asiatiske fastfood-retten. FOTO: Kirsi-Marja Savola Vis mer

Pad thai:

Pad thai med kylling og tofu

Dette er asiatisk fastfood på sitt beste.

Publisert
Sist oppdatert

Pad thai med kylling & tofu

4 porsjoner

Dette trenger du:

  • 2 kyllingfileter
  • 400 g risnudler
  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløkfed
  • 5 cm fersk ingefær
  • 2 røde chilifrukter
  • 2 gulrøtter
  • 1 pakke fast tofu
  • 3/4 dl rapsolje
  • 2 egg
  • ½–1 dl fiskesaus
  • 3 ss tamarindpasta
  • saft av 2 lime
  • 2 dl bønnespirer

Til servering:

  • salte peanøtter
  • fersk koriander

Slik gjør du:

  1. Kok kyllingfiletene i lettsaltet vann i ca. 20 min. Kjøttkraften skal være klar, ikke rosa. Tilbered nudlene etter pakkens anvisninger. Hell av vannet, og skyll dem i kaldt vann.
  2. Skrell og hakk løk og hvitløk. Skrell og riv ingefæren. Kjerne ut chilien, og skjær den i tynne ringer. Skrell gulrøttene, og skjær dem i terninger. Skjær tofu i terninger. Skjær kyllingfiletene i tynne skiver.
  3. Stek løk, hvitløk, ingefær, chili og guløtter i olje i en stekepanne et par minutter under omrøring. Tilsett eggene, og rør om. Bland i nudler, kylling og ev. litt ekstra olje. Stek et par minutter. Tilsett tofu, fiskesaus, tamarindpasta og limesaft. La alt bli varmt. Bland i bønnespirene, og dra pannen bort fra varmen. Strø peanøtter og koriander over. Server.

LES OGSÅ: 6 gode vegetariske koseretter du kommer til å elske

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer